Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Ravni kotari
  • 23.05.2019. 09:00
  • Zadarska, Petrčane, Škabrnja

Radionice: Ekološki maslinici - cijepljenje, rezidba, zaštita

Prijavite se i naučite sve o cijepljenju, rezidbi i zaštiti maslina u ekološkom uzgoju! Radionice će voditi mag.ing.agr Šime Marcelić s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Foto: Udruga Ravni kotari
  • 281
  • 46
  • 0

U organizaciji Udruge Ravni kotari održat će se radionice: Ekološki maslinici - cijepljenje, rezidba, zaštita.

"Prva radionica u sklopu projekta održat će se u masliniku u Petrčanima dana 24.5.2019. u 16 sati. Krećemo se sastajati od 15.30 sati kod Petrolove pumpe u Petrčanima. Druga radionica će se održati u masliniku u Škabrnji dana 25.5.2019 u 10 sati. Za drugu radionicu sastajemo se na parkingu kod glavne Crkve u Škabrnji od 9.30 sati. Radionice će voditi mag.ing.agr Šime Marcelić s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru", navode iz Udruge. 

Uz praktičnu demonstraciju cijepljenja masline, bit će opisana iskustva optimalnog vremena cijepljenja, izboru plemke, načinima pripreme i čuvanja plemke, kao i različitim tehnikama cijepljenja maslina. Bit će prikazana rezidba i formiranje uzgojnog oblika masline u svrhu sprječavanja nastanka uvjeta za razvoj bolesti na maslini. Uz praktični dio, opisat će se kako na ekološki prihvatljiv način zaštititi maslinu od najčešćih bolesti i štetnika te tako povećati biološku raznolikost u masliniku.

"Projekt "Ekološki maslinici“ ima za cilj podignuti ekološku svijest stanovnika Zadarske županije za očuvanjem okoliša na način da će se  poticati ekološka proizvodnja. Upravo ovim projektom Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari želi educirati poljoprivrednike kako na ekološki način održavati maslinik", zaključuje se u pozivu. 

Za sudjelovanje na radionici potrebno se prijaviti putem maila udrugazaruralnirazvojrk@gmail.com ili na 097 737-3887 s naznakom za koju radionicu se prijavljujete. 


Tagovi

Radionica Udruga Ravni kotari Ekološki maslinici Rezidba Cijepljenje Zaštita


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]