Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rakijada 2019
  • 18.04.2019. 11:00

Rakijada - Svetska manifestacija posvećena domaćoj rakiji

Šesnaesta po redu "Rakijada", održaće se 28. i 29. aprila, u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, sa bogatim i raznovrsnim programom. 

Foto: Srbijafest.com
  • 1.294
  • 33
  • 0

Šesnaesta po redu "Rakijada", održaće se 28. i 29. aprila, u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, sa bogatim i raznovrsnim programom. 

Manifestacija okuplja domaćine iz raznih krajeva. Oni donesu uzorke svojih rakija, stručni žiri ih oceni i na kraju se proglašava pobednik. Posetioci mogu da probaju rakiju, takođe mogu i oni da ocenjuju, čak šta više, to je poželjno. Rakija može i da se kupi na licu mesta. Učesnici piju rakiju iz bureta, pomoću tikve. 

Na takmičenju učestvuju i oni koji piju rakiju, a ne samo oni koji je peku. Ova takmičenja organizovana su po ekipama pa ko popije više, pobedio je. Pobednici u ispijanju rakije dobiju kao nagradu bure sa ovim alkoholnim pićem.

 Učesnici moraju, posle ispijanja rakije da hodaju po gredi, ali retko ko uspe da pređe gredu a da ne padne. Pored domaće rakije, posetioci će uživati i u dobrom roštilju. "Rakijada" promoviše dobro druženje, dobru muziku i kafane, lepe konobarice i šarene tezge sa raznovrsnom ponudom svoje robe. 

Ova manifestacija iz godine u godinu dobija nove sadržaje i okuplja sve više učesnika


Tagovi

Rakijada Pranjani Rakija Takmičenje Bure


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu