Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interagro 2022
  • 21.09.2022. 16:00
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Rekordan broj izlagača na jubilarnom 20. izdanju sajma "Interagro"

Brojni izlagači predstavljaju svoje poljoprivredne proizvode, mašine i alate. Zemlja partner je Sjeverna Makedonija

Foto: Grad Bijeljina
  • 90
  • 20
  • 0

U Bijeljini je jučer, 20. septembra, otvoren Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije "Interagro 2022". Jubilarno 20. izdanje sajma se održava u kompleksu Agro-tržnog centra gdje svoje poljoprivredne proizvode, mašine i alate izlaže rekordan broj izlagača - njih čak 240, a dolaze iz deset zemalja, među kojima je i Kraljevina Jordan. Manifestacija će trajati do 22. septembra. 

Novina na sajmu je i zemlja partner. Ove godine je to Sjeverna Makedonija, čiji izlagači su došli na čelu sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ljupčetom Nikolovskim.

Novi sajamski prostor

Obraćajući se prisutnima, bijeljinski gradonačelnik, Ljubiša Petrović naveo je kako je okupljanje poput ovog, prilika za nove kontakte, nove vidove poslovne saradnje, te da sajamska aktivnost neminovno rezultira novim potpisanim ugovorima.

Sajam je otvoren do 22. septembra

"Učinit ćemo sve da vas, u budućnosti, dočekamo u sajamskom centru, jer Bijeljina, kao drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, to zaslužuje", rekao je Petrović. On je iskoristio priliku da pozove sve poljoprivrednike iz Bijeljine i drugih lokalnih zajednica da, tokom trajanja sajma, posjete izložbeni prostor i putem komunikacije s izlagačima ostvare potencijalnu saradnju.  

Gosti zadovoljni

Makedonski ministar Nikolovski je rekao da je velika čast biti predstavnik zemlje-partnera sajma koji ima tradiciju održavanja dugačku dvije decenije. Ovo je, prema njegovim riječima, prilika da makedonski proizvođači predstave svoje tradicionalne proizvode. 

Igor Mirović, predsjednik Vlade Vojvodine, na otvaranju jubilarnog izdanja sajma, rekao je da će Vojvodina i u budućnosti biti lider u proizvodnji hrane, što će značiti garanciju i podršku i svim državama u okruženju.

Bijeljinski gradonačelnik posjetio izlagače

"Semberija nas sve povezuje i nije slučajno što se baš s ovog mjesta, prije šest godina, pokrenula inicijativa za izgradnju auto-puta od Kuzmina do Bijeljine. Danas su se svi založili za što snažniju podršku otvorenom Balkanu kome treba da se priključi i Bosna i Hercegovina", poručio je on.

Krajem sedmice izložba stočarstva u Gračanici - šta vas očekuje?

Svima koji strahuju zbog globalne krize, Mirović je poručio da je Vojvodina potpuno spremna da odgovori i tom izazovu i proizvede dovoljno hrane ne samo za potrebe Srbije, nego i za region.


Fotoprilog


Tagovi

Sajam Interagro 2022 Ljubiša Petrović Igor Mirović Sjeverna Makedonija Vojvodina Semberija


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.