Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turističko-povijesna manifestacija
  • 22.07.2015. 18:00

Renesansni festival u Koprivnici!

Renesansni festival u Koprivnici, najveća turističko-povijesna i edukativna manifestacija ovog dijela Europe održava se u Koprivnici od 27. do 30. kolovoza 2015.

  • 254
  • 20
  • 0

Najveća turističko-povijesna i edukativna manifestacija ovog dijela Europe, spektakl živih slika iz prošlosti, pod nazivom Renesansni festival održat će se od 27. do 30. kolovoza na prostoru ostataka renesansnih bedema u Koprivnici.

Renesansni festival okuplja brojne originalno kostimirane sudionike iz zemlje i inozemstva (Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke) poput Koprivničkih mušketira i haramija, vitezova, srednjovjekovnih obrtnika, kuhara, krčmara, dama, kmetova, zabavljača, gutača vatre i drugih.

Noćni napad na grad

Renesansni festival 2014.

Program manifestacije započinje u središtu grada Koprivnice, od kuda kreće povorka vitezova prema mjestu odvijanja manifestacije - renesansnim bedemima na kojima već žive stotine kostimiranih sudionika. Ogroman prostor bedema prekriven je srednjovjekovnim šatorima, logorima, opsadnim spravama, kulama, a prizor zaista djeluje impozantno. Trajanje manifestacije je duboko u noć, jer mnogi sudionici ostaju u svojim logorima. Naročito je impresivan noćni napad na grad koji je obasjan stotinama baklji, žarovnicima i eventualno mjesečinom.

Okus srednjovjekovnih jela

Osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog života, viteštva, opsada, glazbe, plesa, lakrdijaštva, posjetitelji će moći uživati u okusima srednjevjekovnih jela koja će se spravljati na licu mjesta i to po izvornim receptima s kraja Srednjeg vijeka. Uz mesna jela od kopuna, vepra, divljači, naći će se delicije od koprive, naoko neugledne biljke kojoj Koprivnica duguje svoje ime. Kao i nekad žeđ će utažiti vinska kapljica s obližnjih vinograda te staro hrvatsko piće medovina koje će posluživati domaći medičari, ali i izdanak stoljetne tradicije pivarstva u Koprivnici.

Organizator Renesansnog festivala je Turistička zajednica Grada Koprivnice uz podršku sponzora i HGK - ŽK Koprivnica. Pozivaju se svi koji žele doživjeti čari davno prohujalih vremena da posjete Renesansni festival u Koprivnici i uživaju u četverodnevnim događanjima.


Fotoprilog


Tagovi

Renesansni festival Koprovnica Bedemi Vitezovi Obrtnici Kmetovi Napad Koprive Jela od vepra Divljač Tradicija pivarstva


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.