Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 16.06.2020. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Rezervišite svoje mjesto na 28. Jesenjem međunarodnom bjelovarskom sajmu

Ovogodišnji, 28. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam održati će se od od 11. do 13. septembra. Prijavite se na vrijeme! 

Foto: Vedran Stapić
  • 110
  • 12
  • 0

Planirani, 23. Proljetni je odgodila pandemija koronavirusa, no već 28. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam otvoriti će vrata posjetiocima!

"Nakon nekoliko mjeseci otežanih uslova života i poslovanja, pokažimo ponovno na Sajamskom prostoru Gudovac sve najbolje što se nudi u poljoprivredi, stočarstvu, hortikulturi, obnovljivim izvorima energije te građevinskoj i komunalnoj opremi“, poručuju iz Bjelovarskog sajma.

Tradicionalna Državna stočarska izložba 

U sklopu sajma koji će se održati od 11. do 13. septembra, tradicionalno se organizuje i 28. Državna stočarska izložba, jedina takve vrste u Republici Hrvatskoj, 5. Peti element - sajam grijanja i obnovljivih izvora energije, 3. HOROP - sajam opreme za hortikulturu kao i 3. GRO-KO - sajam građevinske i komunalne opreme.

Sve informacije o sajmu možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, izložbenim je potrebama prošle godine bilo prilagođeno 6.000 m2 zatvorenog prostora, 1.800 m2 nadstrešnica, 70.000 m2 otvorenog prostora te 5.000 m2 objekata namijenjenih izložbi stoke.

Posjetioci i ove godine mogu očekivati veliku izložbu traktora i poljoprivredne mehanizacije, građevinske i komunalne opreme te mehanizacije, a svakako će ga obogatiti i ponuda za uređenje okućnica, voćnjaka i parkova. 

Na Sajmu će se predstaviti i proizvodi domaćih obrtnika i porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, a cjelokupni će program upotpuniti stručna predavanja, okrugli stolovi, razmjena znanja i iskustava. Biti će tu i uvijek atraktivne prezentacije rada raznih mašina i alata.

Vrijeme pandemije iskoristili za uređenje novog izložbenog prostora

Podsjećamo, premda je pandemija koronavirusa odgodila 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, na prostoru u Gudovcu je bilo radno. Obavljali su se zacrtani planovi uređenja novog izložbenog prostora. Kako nam je još u aprilu otkrio direktor Davorin Posavac, bili su u završnoj fazi uređenja 10.000 kvadratnih metara novog izložbenog, otvorenog prostora.

Zemljani radovi su već bili obavljeni, postavljene su nove instalacije, priključci za vodu i struju te bandere s rasvjetom. Dakle, izlagače i goste dočekati će veći prostor, uz kojeg se uređuje i staza za šetnju. 

Pridružite se sajmu i predstavite svoje proizvode i usluge mnogobrojnim posjetiocima. Prijavu i narudžbenicu dodatne opreme možete preuzeti u dokumentima ispod teksta!


Dokumenti


Tagovi

Bjelovar Sajam Državna stočarska izložba Peti element HOROP GRO-KO


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner