Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fond za pomorstvo
  • 30.11.2015. 17:20

Rješenje problema ribarske infrastrukture?

U Zagrebu će biti predstavljen program EU, putem kojega će Hrvatska do 2020. godine dobiti više od 348 milijuna eura za razvoj ribarstva.

Foto: PIXSELL
  • 228
  • 16
  • 0

Hrvatska kao punopravna članica Europske unije ostvaruje pravo na korištenje sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, financijskog instrumenta Europske unije kojim se osigurava pomoć za ostvarivanje ciljeva Zajedničke ribarstvene politike u programskom razdoblju od 2014.-2020. godine. Ukupna sredstva koje naša zemlja ima na raspolaganju u navedenom razdoblju iznose 348,7 milijuna eura, od čega Hrvatska iz spomenutoga fonda dobiva 252,6 milijuna eura.

Predstavljanje programa za pomorstvo i ribarstvo!

Predstavljanje programa održat će se u utorak 01. prosinca 2015. godine u 11:00 sati, u zagrebačkom hotelu International, Miramarska 24. Događaju će prisustvovati potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te Humbert Gambs, direktor Uprave za Mediteran i Crno more, Opće uprave za pomorstvo i ribarstvo Europske komisije.

Dobivenim novcem riješit ćemo velik dio problema vezanih uz ribarstvo

"Operativnim programom obuhvaćeno je preko 36 mjera za cjelokupni sektor ribarstva, od slatkovodnog i morskog uzgoja i ulova te ribarske infrastrukture, pa do razvoja zajednica i područja ovisnih o ribarstvu. Operativni program izrađen je za manje od godinu dana te je rezultat intenzivnog stručnog rada Ministarstva poljoprivrede i velike podrške sektora ribarstva, ribarske znanosti te vezanih institucija, koji su doprinijeli kvaliteti samoga dokumenta svojim prijedlozima i komentarima. Također i Europska komisija je pružila veliku stručnu pomoć, a sve u cilju pomoći sektoru ribarstva Republike Hrvatske", ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Ovim financijskim sredstvima omogućit će se rješavanje problema ribarskih luka i iskrcajnih mjesta odnosno ribarske infrastrukture, ulaganja i modernizacija uzgajališta kao i omogućavanje boljeg i ekonomičnijeg poslovanja naših ribara.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Hrvatska Europska unija Europski fond Pomorstvo Ribarstvo Ribarstvena politika Hotel International Zagreb Branko Grčić Tihomir Jakovina Humbert Gambs Mediteran Crno more Uzgoj i ulov Slatkovodno ribarstvo Ribarska infrastruktura Ministarst


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.