Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šafram
  • 20.02.2019. 15:00
  • Virovitičko-podravska, Turanovac

Šafram organizira edukaciju o proizvodnji začinske paprike!

Kapaciteti prerade začinske paprike u Šaframu nisu u potpunosti iskorišteni te im je želja povećati domaću proizvodnju. Upravo iz tih razloga odlučili su se na povećanje otkupne cijene začinske paprike na 3,00 kn/kg.

Foto: Depositphotos/robert_g
  • 1.611
  • 185
  • 0

Tvrtka Šafram iz Turanovca (Općina Lukač) organizira za sve zainteresirane kratku edukaciju o proizvodnji začinske paprike, koja će se održati u ponedjeljak, 25. veljače u 11 sati u Društvenom domu u Turanovcu (Pavla Radića 5).

Tvrtka Šafram je obiteljska tvrtka osnovana 1991. godine, a danas je vodeći proizvođač začina u Hrvatskoj. Prvi proizvodi po kojima je tvrtka i danas prepoznatljiva širem sloju kupaca su crvena začinska slatka i ljuta paprika.

Ove godine otkupna cijena podignuta na 3 kn/kg!

"U ovaj kraj nismo došli slučajno, već jer je ovaj kraj poznat po proizvodnji konzumne paprike, tako da smo smatrali da bi dosta kooperanata imalo iskustva u toj proizvodnji. Začinska paprika ima svoje prednosti, ali i mane. Najveća mana je to što je ona sitnija i treba je više nabrati za kilogram, ali s druge strane, otpornija je na neke bolesti i ima veće prinose", rekla nam je direktorica Arijana Šafranko Salihćehajić.

Kako Šafram nema dovoljnu količinu paprike da bi osigurali cjelogodišnje potrebe, želja im je rasti i primiti nove kooperante te su upravo zbog toga odlučili podići otkupnu cijenu začinske paprike sa prijašnjih 2,60 kn na 3 kune za kilogram!

"Nadamo se da će ovo potaknuti i ostale proizvođače s kontinentalnog dijela Hrvatske da nam postanu kooperanti i da se okrenu ovoj kulturi jer kapaciteta za preradu imamo", rekla je direktorica.

Šafram diže otkupnu cijenu paprike na 3 kn/kg, i ove godine sade hibridnu sortu Palotaš F1!

Šafram uredno otkupljuje sve proizvedene količine paprike kvalitete dogovorene ugovorom i uredno isplaćuje tu papriku. Kooperanti dopremaju papriku u tvrtku Šafram prema dogovoru sa voditeljem proizvodnje. Dopremu mogu vršiti rinfuzno ili uvrećavanjem.

Na edukaciji saznajte odgovore na sva pitanja

Na edukaciji će biti prisutni načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić te predstavnici Virovitičko-podravske županije.

"Pozivam sve zainteresirane kooperante da dođu na prezentaciju tvrtke Šafram, prve i jedine tvornice začinske paprike, upravo na temu sufinanciranja od strane Županije i jedinica lokalne samouprave, a sve u svrhu proizvodnje paprike", poručio je Đuro Bukvić.

Za više informacija o proizvodnji začinske paprike, dođite na edukaciju 25. veljače ili im se obratite na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Šafram Začinska paprika Edukacija Turanovac Proizvodnja paprike Otkupna cijena


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Šafram d.o.o.

Oranice 118, 10090 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 38 84 350, e-mail: safram@safram.hr web: http://www.safram.hr/