Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam cvijeća
  • 22.05.2015. 14:45

Sajam cvijeća u Sisku

Manifestacija gospodarstva, ekologije, ljepote i kulture od 20. do 24. svibnja 2015. godine.

  • 326
  • 19
  • 0

Unatoč vremenskim neprilikama, gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček otvorila je 20. svibnja 2015. Sajam cvijeća u Sisku, koji se može razgledati sve do 24. svibnja.

Sajam se trebao održavati od 15. do 17. svibnja, ali zbog vremenskih neprilika je za posjetitelje otvoren tek vikend poslije. Bio je zamišljen kao manifestacija gospodarstva, ekologije, ljepote i kulture. Štandovi su postavljeni na glavnoj šetnici, a posebnu pozornost privlače makete tradicionalnih posavskih kuća. Svoje proizvode izlaže više od 70 izlagača iz cijele Hrvatske.

Sisački dječji vrtići i osnovne škole sudjelovali su u Cvjetnom korzu, koji se tradicionalno održava u svibnju u organizaciji grada. Grad Sisak je i ove godine pokrenuo organizaciju Sisačkog sajma cvijeća, gradske manifestacije, kojom nastavlja dugu tradiciju koju od prvog Sajma cvijeća održanog 1967. godine u organizaciji Turističkog društva Sisak, njeguju sisački cvjećari u suradnji s velikim brojem gostiju iz Hrvatske i inozemstva.

Obojimo Sisak u zeleno

Gotovo svih proteklih godina su na projektu uspješno surađivali floristi, vrtlari, dizajneri i novinari, koji su, svaki na svoj način, dali svoj doprinos u organizaciji ovog festivala cvijeća. I dalje se posebna pažnja poklanja u uključivanju raznolikih sudionika koji će ovaj događaj uljepšati, ne samo izložbama cvijeća i izložbeno prodajnim štandovima, već i kulturno umjetničkim nastupima, zabavom za djecu i odrasle te uslužno ugostiteljskom ponudom.

Voditeljica projekta Danijela Gotal Grgurač najavila je kako je manifestacija zamišljena kao spoj gospodarstva, ekologije, kulture i ljepote.

U gospodarskom dijelu se predstavljaju obrtnici i proizvođači. Paviljon u centru parka je i ove godine mjestom susreta i ispijanja kave ili soka s prijateljima, a u njegovoj neposrednoj blizini održava se kiparsko-likovna kolonija Julius u čast 300-godišnjem sisačkom hrastu stradalom u oluji.

U izložbenom dijelu, na kojem će svojim maštovitim cvjetnim instalacijama na temu Obojimo Sisak će se građanima predstaviti gradske ustanove i trgovačka poduzeća, vrtići, osnovne škole, petrinjska srednja škola i Rehabilitacijski centar iz Komareva, kao i proizvođači cvijeća. Pregršt iznenađenja na Trgu bana Jelačića pod nazivom Obojimo Sisak u zeleno gdje Turistička zajednica grada Siska organizira ekološki program proizvodnje hrane.


Fotoprilog


Tagovi

Sajam cvijeća Kristina Ikić Baniček Izlagači Cvjetni korzo Danijela Gotal Grgurač Floristi Sisak Cvjetni korzo Dizajneri Vrtlari Julius


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]