Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 22.11.2021. 14:00
  • Grad Beograd, Beograd

Sajam etno hrane i pića od 25. do 28. novembra u Beogradu

Ove godine predstaviće se više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda - rukom rađenih proizvoda po tradicionalno recepturi, najčešće od organski gajenih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na temljima tradicije i mašti proizvođača.

Foto: Verica Matić (ilustracija)
  • 114
  • 27
  • 0

Sajam etno hrane i pića održaće se od 25. do 28. novembra u Beogradu, 15. po redu. U pitanju je regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, ističe se na sajtu Beogradskog sajma.

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

Ove godine predstaviće se više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda - rukom rađenih proizvoda po tradicionalno recepturi, najčešće od organski gajenih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na temljima tradicije i mašti proizvođača, kao i ambalaža za pakovanje tradicionalnih proizvoda, piše Ekapija.

Mali proizvođači će uglavnom nastupiti na zbirnim štandovima u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, gradskih uprava i udruženja. U organizaciji Privredne komore Srbije nastupiće proizvođači iz: Leskovca, Zaječara, Požarevca, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Užica, Valjeva, Zrenjanina, Pančeva, i Beograda.

Na 15. Sajmu etno hrane i pića nastupiće i afirmisani proizvođači kao što su Granice iz Mladenovca i Mesoprodukt, Ruma. Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske i Rumunije.

"Sajam etno hrane i pića služi ne samo prezentaciji i prodaji, već i razmeni znanja i edukaciji učesnika, pa institucije i izlagači organizuju čitav niz stručnih i promotivnih programa u kojima prikazuju rezultate svog rada ili narodne običaje i proizvode", dodaje se u saopštenju.

U revijalnom delu manifestacije koji se odvija u Etno dvorištu ili na štandovima izlagača, predstavljaju se i degustiraju jela karakteristična za pojedine regione, neka za mnoge zaboravljena jela, koja će pomoći da upoznamo ukuse i običaje pojedinih epoha i regiona. Poseban segment Sajma etno hrane i pića predstavlja Izložba rukotvorina koju ove i godine organizuje Društvo srpskih domaćina.

Sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati. Cena ulaznica biće 300 dinara, odnosno 200 dinara za grupne posete.


Tagovi

Sajam etno hrane i pića Beograd Manifestacija Beogradski sajam Mali proizvođači


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.