Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 06.07.2013.

Sajam poljoprivrede i prehrane Agra 2013.

Plavi i zeleni naglasci na zrelost u kvaliteti

  • 935
  • 91
  • 0

AGRA, najvažniji sajam poljoprivrede i prehrane u Sloveniji kao i u regijama četiriju susjednih država, biti će u Gornjoj Radgoni na stjecištu Slovenije, s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom. Tu će sajam predstaviti dobru poljoprivrednu tradiciju i kvalitetnu proizvodnju hrane u zajedništvu s inovativnom svježinom novih tehnologija i znanja, uz široko međunarodno sudjelovanje te uz mnoga popratna događanja, od subote 24. do četvrtka 29.08.2013. Sajam će nas povezati i s međunarodnom godinom na području voda. U povijest poljoprivrede odvesti će nas u godini kvinoje, te davne materije svih sjemena. U budućnosti pak će ponuditi uvid u ekološku proizvodnju i uzgoj, s novim biljkama kakav je na primjer visoko energetski miscanthus.

Međunarodna godina suradnje na području voda predstavlja nit koja će povezati razna stručna i poslovna područja, kulturu stanovanja i društvena predstavljanja. Ministarstvo za poljoprivredu i okoliš priprema interaktivnu izložbu „Vode nas povezuju“. Zavod za šumarstvo Slovenije će predstaviti ulogu šuma u vodenom krugu. Važnost pravog odnosa prema nezagađenim vodama i cijeloj prirodi predstaviti će Parkovi prirode Slovenije.

Tradicijsku poljoprivredu i njezinu budućnost protkati će međunarodna godina kvinoje, žita kojeg su Inke sijali pred 3000 godina, sa predstavljanjem novih perspektivnih hibrida kao što je „michantus“, energetska biljka pogodna za loženje. Vrt po modelu permakulture s biodinamičkim gospodarenjem, osim zdrave prehrane, predstavlja i model zdravog gibanja u prirodi sa naglaskom na mladu populaciju. Ogledni nasad Biotehničke škole Rakičan predstaviti će više od 300 vrsta autohtonih, domaćih i tradicionalnih poljoprivrednih biljaka, raznog zelenila i cvijeća.

Pomoć u rješavanju zagonetki modernog svijeta kroz uvid u ekološku proizvodnju predstaviti će Zavod za biološko dinamičko gospodarenje Demeter kao i druge asocijacije, savezi i pojedinci-uzgajivači i proizvođači. U sklopu predstavljanja biti će moguće degustirati i kupiti neke od eko proizvoda.

Na važnost lokalne samoopskrbe, kao i na potrebu skraćivanje puta od polja do stola potrošača upozoriti će vladine ustanove i komore a seoska i turistička domaćinstva predstaviti će regionalnu i lokalnu ponudu u prehrani.

Poljoprivredno - šumarska komora Slovenije predstaviti će se sa proizvodima svojih članova.
GZS - Komora poljoprivrednih i prehrambenih poduzeća će zajedno sa svojim članovima, poljoprivrednim i prehrambenim poduzećima predstaviti 51 najbolju slovensku robnu marku. Na izlagačkom prostoru odvijati će se degustacije kao i priprema jela pred posjetiteljima sajma.

Sajam AGRA pratiti će mnogi aktualni stručni skupovi, savjetovanja i okrugli stolovi u organizaciji vladinih i nevladinih organizacija.

GZS - Komora poljoprivrednih i prehrambenih poduzeća organizira takmičenje na području razvoja novih eko prehrambenih proizvoda Eco Trophelia Slovenija 2013.

Na važnost znanja u preradi i pripremi hrane upozoriti će Konzorcij biotehničkih škola kao i institucije s područja visokog obrazovanja s ponudom proizvoda koji nastaju u procesu učenja.
Zadružni savez Slovenije predstaviti će se s nagrađenim zadrugama za preradu voća i povrća, mesa i mliječnih proizvoda, zadružnim vinskim podrumima ...

Pčelarski savez Slovenije i Pčelarski savez društava Pomurja pripremaju pčelarsku izložbu s degustacijom meda, radionicama za djecu i mlade, prodaju pčelarskih proizvoda kao i druga stručna događanja.

AME - socijalna gerontologija predstaviti će međugeneracijsku suradnju i prijenos znanja i iskustava sa starijih na mlade.

Šumarstvo, šume i drvo biti će jedna od središnjih tema ovogodišnjeg sajma s proširenom ponudom najnovije mehanizacije, opreme i alata s područja šumarstva, s bogatim pratećim programom. Zavod za šumarstvo Slovenije predstaviti će se sa 15. natjecanjem drvosječa, sa svakodnevnim demonstracijama rada u šumi na siguran način, sa krojenjem drvnog sortimenta, sa stručnim vođenjem po sajamskom poučnom šumskom putu .. Ministarstvo za poljoprivredu i okoliš, Direktorat za lovstvo, šumarstvo i ribolov, kao i Poljoprivredno šumarska komora pripremaju aktualne tematske stručne skupove.

Poljoprivredu, šumarstvo i kvalitetu stanovanja povezuju besplatna savjetovanja za posjetitelje od strane Instituta za građenje ZRMK kao i energetsko savjetovanje ENSVET za održivu gradnju i upotrebu obnovljivih energija na poljoprivrednim objektima i stambenim prostorima.

Na međusobnu suradnju pozivaju nas zajednički nastupi stranih država ( Brazil, Poljska, Autonomna pokrajina Vojvodina, City cooperation u kojem sudjeluju 24 madžarska , austrijska i slovenska grada ..)

Ministarstvo za poljoprivredu i okoliš organizira na marginama 51. Međunarodnog poljoprivredno prehrambenog sajma konferenciju poljoprivrednih ministara na temu strategije bjelančevina. Na konferenciju su pozvani ministri poljoprivrede zemalja koje su povezane u Danubia Soya Association.

Pozivaju nas velike stručne izložbe životinja slovenskih autohtonih pasmina ( slovenska hladnokrvna pasmina, cikasto govedo, ovce jezersko sočavske pasmine ..)

Uzgajivači i udruge sudjelovati će s degustacijama i ponudom svojih mesnih i mliječnih proizvoda predstavljenih pasmina.

Predstaviti će se stoka svih pasmina koja ima u Sloveniji uzgojne programe, Ljutomerski kasači, posavci, prasad, stoka sitnog zuba, pčelarstvo, perad, male životinje, kraški ovčari, ribe u ribnjaku.
Na izložbama životinja biti će organizirana stručna vođenja, a njihovo predstavljanje u manježu predstavlja posebnu atrakciju.

Paradi vrhunskih dometa s područja poljoprivredne mehanizacije, alata i opreme, poljoprivrednih objekata i zaštite okoliša pridružuju se novi proizvođači iz istočnih država.
Predstaviti će se novosti iz područja sjemenarstva, kao i sredstva za prehranu i zaštitu životinja i bilja.

Prema najsuvremenijoj preradi proizvoda pozivaju nas poslovne prezentacije opreme za prehrambenu industriju, vinarstvo i vinogradarstvo.

Okuse će razigrati degustacije nagrađenih mesnih i mliječnih proizvoda, bezalkoholnih pića, meda, kao i izložba i degustacija vina iz ekološki proizvedenog grožđa na Otvorenom državnom ocjenjivanju vina Vino Slovenija Gornja Rdgona. Tu je i Gostilna Slovenije s ponudom slovenskih jela kao i vedra kulinarska ponuda seoskih domaćinstava s dopunskom djelatnošću.

Kruna sajamskih poslova i stručnosti zasigurno će biti prijateljska natjecanja i društveni susreti kao što su državno natjecanje drvosječa-vlasnika šuma, susreti vinskih i drugih kruna s poljoprivrednih područja, susreti seoske mladeži, natjecanje u plesanju polke, društveni susreti gradova triju država, natjecanje u potezanju užeta za najjače slovenske dečke, nogometna utakmica Vinske reprezentacije Slovenije i estradnih zvijezda, zaključak nagradne igre „S kmetije za vas“ susret starih traktora STEYR, izbor najteže tikve i najzanimljivije zbirke ukrasnih tikvi, s degustacijom juhe od tikve, degustacija nagrađenih jela i vina, vinske probe i razgovori s vinskom kraljicom Slovenije za 2013, dječji vrtić s kreativnim radionicama, predstavljanje vrhunskih sportaša koji su zaposleni u sportskoj jedinici Slovenske vojske.

Sajam AGRA nudi vam povoljne cijene ulaznica, besplatni parking u neposrednoj blizini sajma, kao i organizirani prijevoz s posebnim autobusnim linijama iz Ljubljane i Murske Sobote na sajam AGRA u Gornjoj Radgoni.

Uz prijevoz s sajamskim autobusom Arriva, posjetiteljima je dostupan poseban paket koji nudi sniženu cijenu ulaznice, zakusku, i degustacije vina na sajmu, AGRA za samo 10 €.

Za organizirani posjet sajmu, s uključenim autobusnim prijevozom, ulaznicom i zakuskom, grupe posjetitelja se mogu obratiti na prijevoznika Arriva Štajerska, društvo za prijevoz putnika d.d.


Tagovi

Poljoprivredna mehanizacija Ekološka proizvodnja Sajam Slovenija Proizvodnja hrane Izložba životinja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰