Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIMA 2019
  • 27.02.2019. 15:00
  • Pariz

Sajam SIMA sluša priče i snove farmera iz cijele Europe

Međunarodni poljoprivredno-poslovni sajam SIMA koji se održava od 24. do 28. veljače u Parizu ispunjava zahtjeve svih poljoprivrednika, bez obzira na veličinu farme ili metodu proizvodnje.

Foto: Facebook/SIMA Paris
  • 347
  • 50
  • 0

Čak 1.800 tvrtki iz 42 zemlje u 15 izložbenih sektora te 232.000 posjetitelja iz 135 zemalja - brojevi su koji obilježavaju Međunarodni poljoprivredno-poslovni sajam SIMA koji se održava od 24. do 28. veljače u Parizu. 

SIMA je značajna manifestacija na kojoj se predstavljaju nove tehnologije i rješenja za suvremenu i održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Organizatori naglašavaju kako sajam SIMA ispunjava zahtjeve svih poljoprivrednika, bez obzira na veličinu farme ili metodu proizvodnje, a obuhvaća iscrpan asortiman proizvoda iz ratarstva, stočarstva i specijalnih usjeva, a to znači prezentaciju najnovije mehanizacije, obrade zemljišta, zaštite bilja, navodnjavanja, transporta, mliječne i prehrambene industrije uopće te mnoge druge segmente koji su vezani uz poljoprivredu. 

Također, tu su i okrugli stolovi koji se fokusiraju na održivu proizvodnju usjeva koja za cilj ima povećanje proizvodnog učinka i smanjenje utjecaja na okoliš, što predstavlja velik izazov za današnjeg poljoprivrednika. Govoreći o toj temi, ne može se zaobići digitalna tehnologija koja je, kako na svojim stranicama pišu, uzdrmala čitav lanac vrijednosti u poljoprivredi. 

Pametna poljoprivreda omogućava tri ključna elementa: prikupljanje, pohranjivanje i obradu informacija poljoprivrednih proizvodnja; precizna poljoprivreda koja ima potencijal smanjiti negativan utjecaj na okoliš te automatizacija i robotizacija. Ciljevi ovog inovativnog prisutpa su poboljšane ekonomske i ekološke održivosti poljoprivrede i poljoprivrednih gospodarstava, optimizacija kvalitete i sljedivosti poljoprivredne proizvodnje i samim tim poboljšanje kvalitete života poljoprivrednika što ovu struku čini atraktivnijom. 

Uz mnoge izložbe i sadržaje od kojih smo spomenuli tek mali dio, drugi dan sajma održana je večera za farmere, osmišljena kao inovativno društveno iskustvo u kojem su se dijelile priče i snovi. Cilj ovoga susreta bio je stvoriti veze između poljoprivrednika iz cijele Europe s drugim sudionicima jer, kako kažu u SIMA-i, poljoprivrednici su akteri, a ne samo promatrači i oni su ti koje poslušati moraju predstavnici politika i svi oni koji se bave sekundarnim djelatnostima u poljoprivredi. 

Bogat sadržaj na sajmu SIMA pogledajte u galeriji fotografija ispod teksta
 


Fotoprilog


Tagovi

SIMA 2019 Sajam Pariz Pametna poljoprivreda Digitalna tehnologija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]