Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacija
  • 21.11.2015. 12:20

Samozapošljavanje mladih u poljoprivredi

Edukacija je namjenjena nezaposlenim ljudima do 29 godina starosti iz zadarskog zaleđa, koji se žele baviti maslinarstvom ili vinogradarstvom.

  • 402
  • 43
  • 0

U Poduzetničkoj učionici Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu započele su edukacije za maslinare i vinogradare u sklopu projekta AgVenturers. Namijenjene su mladim, nezaposlenim osobama do 29 godina starosti iz ruralnih krajeva u zaleđu Zadarske županije.

Edukaciju provodi Pučko otvoreno učilište iz Zadra i uključuje verificirani program za maslinare i vinogradare. Maslinarstvo predaje Ivica Kostović, dipl. ing. poljoprivrede, a vinogradarstvo Roko Štokov, dipl. ing. agr. bilingojstva i Ana Teskera, dipl. ing. prehrambene tehnologije.

Samozapošljavanje mladih iz zadarskog zaleđa

Nakon teoretskog slijedi praktični dio nastave koji će se, uz stručnu pomoć mentora, održati u Poljoprivrednoj zadruzi Maslina i vino u Polači.

Projekt AgVenturers - motivacija i edukacija nezaposlenih mladih ljudi iz ruralnih područja u zaleđu Zadarske županije za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu, provodi se od 06. veljače 2015. godine u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa razvoja ljudskih potencijala. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a ukupna vrijednost 151.575,90 eura, od čega Europska unija financira 76,97% odnosno 116.667,97 eura.

Besplatni tečaj i troškovi prijevoza

Projekt se provodi sa ciljem povećanja zaposlenosti i poboljšanja životnih uvjeta mladih iz ruralnih krajeva u zaleđu Zadarske županije, a kroz osposobljavanje za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu. Osposobljavanje je besplatno, a polaznicima su osigurani i troškovi prijevoza.

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, a partneri Grad Benkovac, Srednja škola kneza Branimira iz Benkovca, Poljoprivredna zadruga Maslina i vino iz Polače, Hrvatska poljoprivredna komora, Pučko otvoreno učilište Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatska gospodarska komora i Razvojna agencija Zadarske županije Zadra Nova.

Dodatne informacija o ovim edukacijama možete dobiti na broj telefona 300-827 ili e-mailove: sandra.vukic@hzz.hr i mira.bacic@hzz.hr


Tagovi

Srednja škola Knez Branimir Benkovac Edukacije Maslinari Vinogradari AgVenturers Zaleđe Zadarska županija Roko Štokov Ivica Kostović Ana Teskera Poljoprivredna zadruga Maslina i vino Polača Bespovratna sredstva Samozapošljavanje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.