Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 07.02.2022. 16:30
  • Sarajevo

"Sarajevo Wine Fest" okuplja domaće i regionalne vinarije

Organizatori su spremni i najavljuju da će se okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije s područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. 

Foto: Maja Celing Celić
  • 466
  • 77
  • 0

Petnaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije "Sarajevo Wine Fest" bit će održan 10. i 11. veljače, u hotelu Holiday, od 17 do 22 sata. Organizatori su spremni i najavljuju da će se okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije s područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. 

Prema riječima organizatora Elmira Mire Hadžialića ovo je prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na bosansko-hercegovačkom tržištu, a posjetitelji kompariraju domaću i regionalnu ponudu.

"Prvog dana, nakon festivala, će biti održana i 'Noć Vinarije Trs' iz Iločkih podruma. Osnovni cilj same manifestacije je promocija domaće vinske i gastro industrije. Tu će biti većina domaćih proizvođača, što je naš moto - promocija domaće proizvodnje. Sarajevo, kao grad u BiH, je mjesto u kojem se u najvećoj količini konzumiraju ova vrhunska vina", rekao je Hadžialić. 

Prijave otvorene

Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda tamošnjih proizvođača. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva. 

"Do sada imamo potvrđenih 35 domaćih i stranih izlagača. Nažalost otkazalo nam je 6-7 vinarija zbog korona virusa, koji je zahvatio ili vlasnike ili radnike. Očekujemo da se do početka prijavi još najmanje 10 izlagača, jer smo ostavili otvoren rok za prijave", rekao je Hadžialić.

VPT pravila

S obzirom na epidemiološku situaciju, sudionici i posjetitelji festivala morat će se strogo pridržavati propisanih mjera kriznog stožera, kao i VPT pravila (cijepljen/testiran/prebolio), 

Uvjet za ulazak na Sarajevo Wine Fest je da pored ulaznice imate negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o tome da ste preboljeli Covid-19 (ne stariju od četiri mjeseca) ili potvrdu o završenom cijepljenju (ne stariju od šest mjeseci nakon dobivanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon treće doze cjepiva).

"Nitko neće moći ući u dvoranu, na lice mjesta održavanja manifestacije bez testa ili potvrde. Priznajemo testove iz svih javnih i privatnih laboratorija", naglašava organizator.

I ove godine očekuje se veliki broj poznatih ličnosti, a među njima je i pjevač Halid Bešlić, potvrdio je Hadžialić. Kako je istaknuo, veliki je uspjeh da se u ovako izvanrednoj situaciji festival i održi. 


Tagovi

Vino Festival vina Sarajevo Wine Fest Elmir Hadžialić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.