Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ličanka
  • 19.03.2022. 17:00
  • Ličko-senjska, Gospić

Škripavac, lički krumpir i buša glavne teme prve poljoprivredne konferencije "Ličanka"

Konferencija će se održati u hibridnom obliku, a u tijeku su prijave za online praćenje.

Foto: Maja Celing Celić
  • 281
  • 13
  • 0

Prva poljoprivredna konferencija "Ličanka", održat će se u Gospiću, u utorak, 22. ožujka i to u hibridnom obliku, uživo i online.  

"Jačanje konkurentnosti i održivosti  poljoprivrede, šumarstva, lova i ribolova jedan je osnovnih ciljeva Ličko-senjske županije utvrđenih Planom razvoja 2027. godine", kaže ličko-senjski župan Ernest Petryj.

Kako je naveo, ovaj događaj ima za cilj promicati poljoprivredne vrijednosti brdsko-planinskog područja, a posebice teritorijalnog područja spomenute županije s ciljem razmjene iskustva, znanja i informacija te poticanja suradnje na kreiranju razvojnih projekata.

"U tom smislu predstavit ćemo i strateški projekt Centar brdsko-planinske poljoprivrede i stočarstva. Osim toga kroz aktualne teme želimo potaknuti prelazak subjekata u poljoprivredi na okolišno prihvatljivije tehnologije i sustave poslovanja te naglasiti potrebu digitalizacije poslovanja i stvaranja veće dodane vrijednosti", pojasnio je.

Očekuje, dodao je, da će "Ličanka" rezultirati konkretnim učincima te biti početak tradicije okupljanja poljoprivrednika s područja te županije.

Kako se prijaviti?

Škripavac, lički krumpir i buša predstavljaju veliki potencijal, ne samo za poljoprivredni, već i za gurmanski identitet Like, čiji razvoj boljeg pozicioniranja i brendiranja tek predstoji.

Zato će na ovogodišnjoj konferenciji upravo o tome biti riječ kroz dva okrugla stola. Prvi je panel pod nazivom ''Proizvodnja sira u Ličko – senjskoj županiji: potencijali i izazovi'', na kojem će uvodničar i moderator biti prof.dr.sc. Samir Kalit s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sudionici će razgovarati o mogućnostima razvoja.

Drugi panel nosi naziv 'Potencijali i izazovi ličkog stočarstva', na kojem je uvodničar i moderator prof.dr.sc. Ante Ivanković, a na kojem sudjeluju državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske Zdravko Tušek, Antun Vujić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te ostali.

Konferenciju će uključenjem online otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a prijave za praćenje su u tijeku. Prijaviti se možete na ovom linku.


Tagovi

Konferencija Ličanka Ličko-senjska županija Prva poljoprivredna konferencija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]