Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SPACE 2021
  • 10.06.2021. 18:00
  • Rennes, Francuska

SPACE 2021 napokon uživo: U fokusu kritike usmjerene prema stočarima

Sajam će ove godine biti posvećen temi dobrobiti životinja i kritikama usmjerenim na stočare.

Foto: Vedran Stapić
  • 56
  • 461
  • 0

Na 35. Međunarodnom sajmu stočarstva SPACE 2021. susrest će se stočari, profesionalci, znanstvenici te sve kompanije i organizacije koje imaju dodira s ovom granom poljoprivrede. Održat će se od 14. do 16. rujna ove godine u Rennesu, na sjeverozapadu Francuske. Nakon trodnevnog događaja uživo slijedi virtualni dan, koji će se održati u petak 17. rujna, a svi zainteresirani moći će sudjelovati putem web platforme.

"Gotovo 80 posto izlagača već se prijavilo, a do danas ih je 913 registriranih, uključujući i 89 novih", priopćili su organizatori. No, s obzirom na pandemiju ipak očekuju nešto manje međunarodnih tvrtki koje nisu iz Europske unije jer predviđaju da će u rujnu putovanja još uvijek biti ograničena.

Ovaj događaj posjeti više od 100.000 posjetitelja, uključujući njih više od 14.000 iz 120 zemalja svijeta. Svi nazočni morat će pokazati potvrde da su cijepljeni, preboljeli Covid-19 ili negativan test.

Što sve očekuje posjetitelje?

Stočarstvo je danas najkritiziranija grana poljoprivrede jer je dobrobit životinja postalo jedno od ključnih pitanja. "Većina kritika dolazi od ljudi koji nisu upoznati s tehničkim metodama ili rješenjima koje nudi struka. Stoga smo ove godine odlučili poraditi na toj temi i usredotočiti se na dobrobit životinja, ali i farmera jer su ta dva pojma nerazdvojna", poručuju organizatori. Kažu da će ova godina biti prilika za pružanje konkretnog odgovora, ali od sajma se očekuje da će otvoriti rasprave na ovu temu i s građanima.

U sklopu njega održat će se Innov'Space, vodeća izložba inovacija u stočarstvu čije nagrade tvrtkama pružaju veliku komercijalnu korist. Unatoč tome što je prošle godine bio otkazan zbog pandemije, svojevrsna izložba je održana te je dodijeljeno 26 nagrada. Trenutno je više od 100 tvrtki podnijelo prijave, a bit će zastupljeni sektori govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, ali po prvi puta konjogojstva i akvakulture.

Program konferencija i ove će godine biti raznolik, ali teme još uvijek nisu poznate. Održat će se i natjecanje koje čini ovaj događaj spektakularnim, a takmičit će se 550 goveda iz 13 različitih pasmina i 200 ovaca te koza 11 pasmina.


Tagovi

SPACE Sajam stočarstva Francuska Natjecanje pasmina


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.