Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Floraart
  • 04.05.2021. 10:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Spremni za Floraart? Očekuje vas 180 izlagača, a zasadit će se 125.000 biljaka

Lani ga je spriječila pandemija, no ove godine će se ipak održati i to već 55. Floraart, najveća hortikulturna izložba u regiji.

Foto: Marinko Petković
  • 1.324
  • 782
  • 0

Nakon jednogodišnje pauze, od 10. do 16. svibnja na zagrebačkom jezeru Bundek održat će se 55. Floraart, najveća hortikulturna izložba u regiji, najavljeno je na konferenciji za medije u Zagrebu. Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program, jer će u dva tjedna, kažu, biti zasađeno čak 125.000 biljaka, a najavljeno je čak 180 izlagača.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, održat će se i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa Zoološkim vrtom, a uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, svi koji dođu na Floraart uživat će u bogatom glazbenom programu.

Tradicija od pola stoljeća ide dalje

"Veseli nas da smo ponovo zajedno i da postoji vrlo veliki interes za našom izložbom, uz naravno strogo poštivanje svih epidemioloških mjera s obzirom na vrijeme u kojem živimo", kazao je voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta 2021. Igor Toljan.

Već 55. Floraart održat će se na Bundeku 

Kako je dodao, nakon strahovitog potresa i pandemije koronavirusa koja traje više od godinu dana, uspjeli su organizirati tradicinalnu izložbu uz educiranje izlagača i reduciranje programa.

Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.

Boravak u prirodi i zeleni turizam

"Unazad 55 godina najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja jezera Bundek, Floraart je zasjao punim sjajem. Hvala svima koji su svih ovih godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa", istaknula je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. 

I Turistička zajednica grada Zagreba podržava boravak u prirodi i zeleni turizam. "Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb“, kazala je i direktorica TZ-a Martina Bienenfeld.

Floraart organizira Zagrebački holding-podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku TZ grada Zagreba. 


Fotoprilog


Tagovi

Floraart Sajam cvijeća Bundek


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.