Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Noćnjak 2020
  • 17.02.2020. 11:40
  • Splitsko-dalmatinska, Supetar

Spremni za Noćnjak 2020? Dostavljena su čak 332 uzorka maslinovih ulja

Trodnevni program manifestacije uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda te organizirani studijski obilazak maslinarsko-uljarskih destinacija uz praktično maslinarstvo.

Foto: Vedran Stapić
  • 851
  • 53
  • 0

Ovogodišnja, 22. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2020. održat će se u Supetru od 19. do 22. ožujka, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, u Waterman resortu, Svpetrvs hoteli. 

Trodnevni program manifestacije uključuje sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda te organizirani studijski obilazak maslinarsko-uljarskih destinacija uz praktično maslinarstvo. Uz maslinare iz Hrvatske, tu će biti i oni iz Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

"Noćnjak je specifičan po tome što pruža priliku trodnevnog kontinuiranog druženja i poslovnih razgovora, kako u okviru edukativnog programa, tako i tijekom zajedničkih večera, sajma, radionica, degustacija i sl. Maslinari i uljari, znanstvenici i stručnjaci, proizvođači i distributeri maslinarsko-uljarske mehanizacije i opreme, predstavnici resornih državnih institucija, mediji i ostali gospodarski subjekti vezani uz maslinarstvo i uljarstvo okupljaju se na jednom mjestu, povezani maslinom", najavljuju organizatori.

Predstavljanje proizvoda i usluga 

Ujedno je i prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Ondje se prezentira i mehanizacija, nove tehnologije, postrojenja, alati, oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo.

Maslina daje nebrojene mogućnosti (Foto: Zadružni savez Dalmacije)

U sklopu Burze proizvođači maslinovog ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja (čajevi, kreme, eterična ulja...) mogu se samostalno predstaviti na prezentacijskom štandu. Prijave za Sajam i Burzu, preuzmite u dokumentu ispod teksta, a sve ostale informacije, možete pronaći ovdje, zatražiti putem telefona 021 348 388 ili mail-info@zsd.hr.

Ocjenjivanje maslinovih ulja: 247 otvorenih i 85 pakovina

Uzorci maslinovog ulja, otkrivaju, zaprimali su se u dvije kategorije: pakovine maslinovog ulja tj. ulja koja se plasiraju na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani i otvorena maslinova ulja tj. ulja u rinfuzi. Dostavljeno je ukupno 332 uzorka maslinovih ulja, od čega 247 otvorenih i 85 pakovina.

Oliva iz Prćavaca šampion Noćnjaka 2019.

"Ocjenjivanje uzoraka bit će završeno do kraja veljače. U svakoj od kategorija proglašava se šampion kvalitete, a u kategoriji pakovina i šampion za najbolje ocijenjenu ambalažu odnosno izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, te najbolji "Hrvatski otočni proizvod", podsjećaju. 

Na ocjenjivanje su dostavljena 332 uzorka maslinovih ulja (Foto: Zadružni savez Dalmacije)

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline ima za cilj prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline, te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda - krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd. Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije - prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi i proizvodi od lišća ili drva masline.

Važno je da je proizvod sačinjen ili sadržava plod masline, maslinovo ulje ili lišće/drvo masline, a dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka. Najkvalitetniji i najkreativniji u navedenim kategorijama bit će nagrađeni, temeljem ocjena stručnih povjerenstava.

Na izložbi, Olio baru i radionicama u okviru Noćnjaka promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od masline proizvođača koji su uzorke svojih proizvoda dostavili na ocjenjivanje i natjecanje, sukladno propozicijama.

Više nego atraktivan Waterman Resort (Foto: Zadružni savez Dalmacije)

Rezultati ocjenjivanja svih proizvoda bit će objavljeni na Noćnjaku u Supetru, a dodjela priznanja je u petak 20. ožujka u 20 sati za otvorena maslinova ulja, a u subotu 21. ožujka u 20 sati za pakovine maslinovog ulja i proizvode od masline.

OPG Matijašić šampion Noćnjaka 2019. za kvalitetu pakovina

Smještaj u Waterman Resortu rezervirajte putem Obrasca za rezervaciju smještaja kojeg možete preuzeti u dokumentu ispod teksta. U obrascu su istaknute cijene pansiona, te potrebni kontakti i upute.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

22. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2020. Maslinovo ulje Hrvatski otočni proizvod Zadružni savez Dalmacije Ocjenjivanje Supetar


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/