Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najkumica 2018.
  • 10.12.2018. 11:40

Srušena desetogodišnja tradicija: umjesto Najkumice varaždinska tržnica proglasila Najkumeka!

Kupci na varaždinskoj tržnici odlučili su da je Najkumica zapravo Najkumek 2018. - Drago Hleb. Nagradu je u njegovo ime primila Marija Hajdin.

Foto: Igor Čolaković
  • 277
  • 73
  • 0

Nakon deset godina, titulu - Najkumica, priznanje koje dodjeljuju varaždinska Gradska tržnica i Grad Varaždin najboljoj prodavačici na "varaždinskom placu“, dodijeljena je - muškarcu. Kupci na varaždinskoj tržnici odlučili su da je Najkumek 2018. - Drago Hleb. Najkumek - Drago Hleb nije nažalost, mogao osobno primiti nagradu, pa je nagradu u njegovo ime iz ruku varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i direktora Gradske tržnice Predraga Ciglara, u subotu, 8. prosinca, primila njegova kolegica Marija Hajdin.

Gradonačelnik Čehok u šali je kazao kako je oduvijek mislio da je upravo on "najveći kumek u Varaždinu“, no sada je izabran novi - Najkumek.

"Varaždincima plac nije samo mjesto kupnje, nego i mjesto zabave, pa se eto gotovo svaki tjedan ovdje nešto događa. A kumice na placu su oduvijek posebne, one su zapravo glas naroda, jer dnevno komuniciraju s najviše naših građana", istaknuo je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te je pohvalio Gradsku tržnicu, koja ovakvim akcijama promovira kupovinu domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Drugo mjesto pripalo je Mariji Košić

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako je ove godine svoj glas nekom od prodavača na varaždinskoj tržnici dalo više od tisuću kupaca, što potvrđuje poseban odnos Varaždinaca prema svom placu i njihovim kumicama.

"Ovaj izbor je naša najdugotrajnija, a možda i najvažnija manifestacija, kojom na skroman način želimo zahvaliti kumicama i kumekima za sav njihov trud. To su vrijedni ljudi koji cijelu godinu dolaze na plac, ustaju rano ujutro, prodaju na placu, brinu o svojim obiteljima i poljoprivrednim gospodarstvima. Naša je namjera da ih na ovaj način istaknemo, promoviramo i zahvalimo im što zbog njih tijekom cijele godine imamo zdrave i svježe proizvode na tržnici, koji od polja do stola, zahvaljujući njima, stignu u jednome danu", rekao je direktor Gradske tržnice.  


Tagovi

Najkumica Najkumek Varaždin Tržnica Drago Hleb


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs