Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks
  • 13.10.2022. 17:25
  • Osječko-baranjska, Osijek

Što budućnost donosi selu i poljoprivredi? AgroRocks će dati odgovor

Pratite prijenos konferencije AgroRocks 2022 koji će biti dostupan na YouTube kanalu Agrokluba, danas s početkom od 10 sati

Foto: AK
  • 521
  • 61
  • 0

U Osijeku se danas, 14. listopada održava konferencija o novim tehnologijama u agraru, AgroRocks 2022 kojom se želi odgovoriti na pitanja o internetskoj infrastrukturi ruralnih područja, digitalizaciji javne uprave, uređajima nove generacije te programskim rješenjima. 

Njezin prijenos pratite na YouTube kanalu Agrokluba, s početkom od 10 sati.

Matija Žulj iz tvrtke Agrivi će u uvodnom predavanju ukazati na pitanja budućnosti agrara, a tri panela u nastavku propitivati koji su to izazovi digitalne transformacije domaće proizvodnje hrane.

Prvim panelom o infrastrukturi će se pokušati odgovoriti na pitanja kada će ruralni prostor u potpunosti biti pokriven brzim internetom? Koji su naredni koraci digitalizacije javne uprave? Hoće li biti posebnih mjera ruralnog razvoja (i natječaja) za ulaganja u digitalizaciju?

Gube li poljoprivrednici kontrolu nad vlastitim traktorima? Hoće li strojevi nove generacije u potpunosti zamijeniti ljude? Kada će IoT rješenja naći širu primjenu u agraru? Jesmo li spremni za dronove, satelite i autonomne alate - neka su od pitanja koja će se razraditi u drugom panelu o hardware-u

Treći panel problematizira software u agraru. Sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja o tome hoće li blockchain tehnologija podići razinu povjerenja kada je hrana u pitanju? Kakve online alate trebaju današnji i budući poljoprivrednici? Hoće li digitalizacija agrara otvoriti i pitanja potencijalnog hakiranja ove strateške grane ekonomije? 

Organizatori ovog okupljanja dionika digitalizacije agrara su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a pokrovitelji su tvrtke Jerković d.o.o., King ICT, Novocommerce international d.o.o. i ENNA energia naturalis. Medijski pokrovitelj konferencije AgroRocks 2022 je Netokracija, tehnološki online magazin.

Konferencija je sufinancirana sredstvima Programa ruralnog razvoja RH.


Fotoprilog


Tagovi

AgroRocks Konferencija Osijek SportHouse Digitalna poljoprivreda Nove tehnologije


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]