Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdravi impuls grada
  • 09.06.2019. 10:30
  • Varaždinska, Varaždin

Što kupovati i kako kuhati bez laktoze, glutena i šećera

Zdrava prehrana je naprosto imperativ današnjice, stoga smo odlučile i na ovakav način predstaviti zdrave namirnice, rekle su Valetina Majcen i Nikolina Flegar koje su predstavile namirnice bez glutena i šećera.

Foto: Igor Čolaković
  • 1.527
  • 43
  • 0

Na varaždinskoj gradskoj tržnici organiziran je zanimljivi program - Zdravi impuls grada, na kojem su kupci imali prigodu kušati prekonoćni puding, chia džem od jagode te druge namirnice bez šećera i glutena. Ovaj su novi program za popularizaciju zdravog načina prehrane pokrenule Valetina Majcen i Nikolina Flegar, vlasnice trgovine zdravom hranom - Zeleni kutak, a poduprijele su ih članice varaždinske udruge Medenjak, koje su na varaždinskoj tržnici posjetiteljima ponudile ukusan i zdrav doručak te s njima podijelile savjete što i kako kupovati i kuhati bez laktoze, glutena i šećera.

"Sve više ljudi danas pati od nekog oblika preosjetljivosti na hranu. Mnogi imaju povišeni šećer, mnogi su intolerantni na gluten, a neki naprosto žele jesti i živjeti zdravije. Zdrava prehrana je naprosto imperativ današnjice, stoga smo odlučile i na ovakav način predstaviti zdrave namirnice i približiti ih kupcima na varaždinskom placu", istaknule su organizatorice ove priredbe, koju su podržale Gradska tržnica, Grad Varaždin, gradska turistička zajednica te gradska Udruga oboljelih od dijabetesa, čiji su članovi tom prigodom zainteresiranima mjerili razinu šećera u krvi.

Kupci na varaždinskoj tržnicu tako su imali prigodu kušati i kupiti domaće džemove bez šećera, egzotično voće i povrće, čokolade bez šećera i glutena iz Slovenije, zaslađivače od stevije, zdrave napitke s probioticima te proizvode od bamije.  

"Tržnica je sinonim za zdravu hranu, pa smo vrlo rado prihvatili inicijativu Zelenog kutka i podržali ih u organizaciji ovog događaja, kako bismo našim kupcima predstavili i ponudili zaokruženu ponudu namirnica bez glutena, šećera i laktoze", naglasio je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice, koji je najavio kako će varaždinski plac nastaviti organizirati ovakve programe koji promoviraju zdravu prehranu.


Fotoprilog


Tagovi

Namirnice bez glutena Zdrava hrana Zdravi impuls


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]