Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HAPIH
  • 03.10.2019. 16:30

Sudjelujte na 3. hrvatskoj konferenciji o procjeni rizika porijeklom iz hrane u Osijeku

U Osijeku će se 16. i 17. listopada 2019. održati 3. hrvatska konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane, u sklopu koje će se obilježiti i Svjetski dan hrane 2019. Prijavite se za sudjelovanje na vrijeme!

Foto: Pixabay/go_see
  • 692
  • 52
  • 0

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), uz tehničku podršku Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva RH, organizira 3. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane.

Suorganizatori konferencije su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Konferencija će se održati 16. i 17. listopada 2019. godine u Osijeku, na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek. U sklopu konferencije održat će se i nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane 2019.

Fokus će biti na povećanu stopu pretilosti

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana hrane 2019., Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), u sklopu 3. hrvatske konferencije o procjeni rizika porijeklom iz hrane, 16. listopada u 11:30 sati, organizira Okrugli stol pod nazivom "Zdrava prehrana - sve veći izazov današnjeg vremena".

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti OVDJE.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane vezana je uz povećanu stopu pretilosti. Unosom hrane svakodnevno utječemo na naše zdravlje, međutim koliko o tome razmišljamo? Danas, nažalost, zbog ubrzanog načina života, često nedostatno. Slobodnog vremena sve je manje, a jesti zdravo je sve veći izazov. Tako danas svjedočimo činjenici da je u svijetu preko 670 milijuna odraslih i 120 milijuna djece pretilo, a čak preko 40 milijuna djece mlađe od pet godina ima prekomjernu tjelesnu masu. Kako FAO poziva na veću globalnu predanost i zajedničko djelovanje, HAPIH, organizacijom ovog Okruglog stola želi potaknuti sudionike konferencije, ali i opću javnost na djelovanje.

Aktivni sudionici Okruglog stola predstavnici su relevantnih institucija: prim. Vera Katalinić-Janković, dr.med., pomoćnica ministra (Ministarstvo zdravstva RH), prof.prim.dr.sc. Katarina Dodig Ćurković, dr.med., pročelnica Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju (KBC Osijek), prof.dr.sc. Jasenka Gajdoš Kljusurić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, doc.dr.sc. Silvija Canecki-Varžić, dr.med, voditeljica Zavoda za endokrinologiju (KBC Osijek) i dr.sc. Darja Sokolić, CSH, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Detaljan program konferencije pronađite u dokumentu ispod teksta.

Osim toga, govorit će se o brojnim temama, između ostalih: Evaluacija prehrane kao temelj procjene rizika, Državni inspektorat: koje su prednosti objedinjenog sustava kontrole?, Procjena rizika: aktualnosti i trendovi, Komunikacija s potrošačima..., a detaljan program konferencije pronađite u dokumentu ispod teksta.

Prijavite se na konferenciju!

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti OVDJE.

Cijena kotizacije je 200 kn+PDV. Naknada uključuje zbornik sažetaka, radne materijale, osvježenje tijekom pauza te dva ručka tijekom trajanja konferencije. Na registracijsku e-mail adresu zaprimit ćete ponudu za plaćanje. Po registriranoj uplati, na prijemnom desku će Vas čekati akreditacija.

Studenti su oslobođeni plaćanja kotizacije. Molimo Vas da pripremite dokaz o statusu redovnog studenta kojeg ćete dati na uvid na prijemnom desku, prilikom registracije na konferenciju.

Ukoliko ćete trebati smještaj, ovdje možete provjeriti koji hoteli su u blizini mjesta održavanja konferencije.

Za sva pitanja, obratite im se na tel.: +385 91 323 5553 ili na e-mail: sara.mikrut.vunjak@hapih.hr


Dokumenti


Tagovi

HAPIH Treća hrvatska konferencija Svjetski dan hrane Osijek Procjena rizika porijeklom iz hrane Zdrava prehrana


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]