Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 4. Festival maslina
  • 27.10.2018. 16:30

Sudjelujte na zimskom druženju maslinara na 4. Festivalu maslina u Zagrebu

Ovim putem pozivaju se maslinari da dostave svoja ulja na analizu (najkasnije do 15. siječnja 2019.).

Foto: zagreboliveinstitute.hr
  • 294
  • 16
  • 0

Zagrebački maslinarski institut poziva vas na 4. Festival maslina u Zagrebu koji će se održati 23. i 24. veljače 2019. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Organizator Festivala je udruga Zagrebački maslinarski institut, a suorganizatori su Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Zagrebački velesajam. Ova je manifestacija postala tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Grada Zagreba s maslinom i maslinarima iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Dostavite ulja na analizu najkasnije do 15.1.2019.

Ovim putem pozivaju se maslinari da dostave svoja ulja na analizu (najkasnije do 15. siječnja 2019.). Uzorke (1/2 litre) treba poslati u staklenoj tamnoj boci (smeđa ili zelena) na adresu udruge: Zagrebački maslinarski institut, A. Šenoe 37, Mala Gorica, 10431 Sv. Nedelja.

Kemijsku analizu ulja provest će ZJZ Šibensko-kninske županije, a organoleptičko (senzorsko) ocjenjivanje ulja provest će Udruga senzorskih analitičara OLEA Šibenik, čiji su ocjenjivači stručno osposobljeni za kušače maslinova ulja.

Zajedno s uzorkom maslinari trebaju dostaviti popunjenu Prijavnicu te potvrdu o uplati kotizacije na račun udruge koje možete pronaći u dokumentu ispod teksta.

Kreativne radionice, kušaonice...

Osim ocjenjivanja ulja, na Festivalu će se održati Stručni skup, te prodajna izložba maslinova ulja i sredstava i opreme za maslinarstvo. Održat će se i kušaonice ulja i sira (vođene degustacije) pod vodstvom certificiranih stručnjaka. Festival će obogatiti i kreativne radionice za izradu krema na bazi maslinova ulja i gastro program - priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja.


Dokumenti


Tagovi

4. Festival maslina Zagreb Prijava Uzorci Analiza maslinovog ulja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.