Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FarmShow
  • 25.05.2023. 16:30
  • Osijek

Susjedi pripremaju najveći FarmShow u Osijeku!

Tokom tri dana ovog sajma predstavit će se više od 35 vodećih zastupnika poljoprivrednih strojeva. Organizirana je i utrka traktora, a autobusima stižu i posjetitelji iz susjednih zemalja.

Foto: Martina Pavlović
  • 152
  • 28
  • 0

Jubilarni, 10. po redu FarmShow održat će se od 2. do 4. juna ove godine na već dobro poznatoj lokacije Sportske zračne luke Osijek (Čepin) u Hrvatskoj.

Organizatori ističu da je ovogodišnji najveći do sada, a posjetitelje očekuje više od 35 izlagača, vodećih zastupnika poljoprivrednih strojeva. Kako saznajemo od organizatora, tri najveća su kompanija Novocommerce International koja je zastupnik za John Deere, Jerković s ekskluzivnim zastupništvom marke Class i Agronom s CASE IH brendom

Tokom tri dana održavanja ove manifestacije posjetiteljima će biti prezentirane najnovije tehnologije u poljoprivredi. Od precizne poljoprivrede, dronova za pregled polja, sustava navodnjavanja, skladištenja, prerade do alata za vrt.

Nezaobilazna utrka traktora

"Profesionalnim pristupom i prezentacijom, nastojimo unaprijediti sajam na još viši organizacijski nivo, a time i privući veći broj posjetitelja", kazali su organizatori za Agroklub.

Otvorenje je u petak 2. juna, a sudjelovat će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Osječko-baranjske županije te Grada Osijeka. I ove godine bit će organizirana tradicionalna utrka traktora, i to u nedjelju 4. juna.

John Deere 6215 R – najbrži je traktor FarmShow-a!

"FarmShow svake godine bilježi porast, pa prema tome i ove godine očekujemo veći broj posjetitelja, posebno jer ove imamo najavljene autobuse iz susjednih zemalja", saznajemo od organizatora.

Cilj im je, kažu, promocija poljoprivrednih strojeva i opreme, novih tehnologija, podizanje svijesti korisnika da samo novi i napredni strojevi omogućavaju uštede, kvalitetu i brzinu u radu, što u današnje vrijeme predstavlja preduvjete za uspješnu proizvodnju.

Ko stoji iza organizacije?

Iza organizacije ovog bitnog događaja za agrarni sektor stoji Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. Osnovana je 2013. godine s ciljem zaštite interesa i saradnje njenih članova koji čine 90 posto prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj.

"Jedan od naših osnovnih zadataka je uspostavljanje bolje saradnje s Ministarstvom poljoprivrede radi svrhovitijeg i značajnijeg iskorištavanja EU fondova", kažu nam iz udruge čiji je predsjednik Darko Aračić ujedno i vlasnik kompanije Agronom d.o.o. iz Požege.

Danas broje 24 članova i kontinuirano rade na modernizaciji te unaprjeđenju mehanizacije hrvatskih poljoprivrednika.


Tagovi

FarmShow Urtka traktora Poljoprivredna mehanizacija Izlagači Program Darko Aračić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/