Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 08.03.2019. 09:00

Sve je spremno za Noćnjak 2019: Budite dio najveće manifestacije maslinara i uljara

Gospodarskim forumom o maslinarstvu i uljarstvu započela je 21. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2019! Noćnjak će se po prvi put održati na teritoriju dviju država - Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Foto: Zadružni savez Dalmacije
  • 668
  • 50
  • 0

Gospodarskim forumom o maslinarstvu i uljarstvu, koji je održan 4. ožujka 2019. u HGK-županijskoj komori Split, započela je 21. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2019. u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije

Na Gospodarskom forumu o maslinarstvu i uljarstvu predstavljeni su program i domaćini Noćnaka 2019. Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir predstavila je aktualnosti Zajedničke poljoprivredne politike, poglavito što se tiče maslinara i uljara. Prezentirano je aktualno stanje maslinarstva i uljarstva u RH i BiH, a na kraju Foruma sudionici su imali priliku kušati maslinova ulja i delicije pripremljene sa maslinama i maslinovim uljem, koje je pripremio Restoran Chops Grill iz Splita.

Po prvi put na teritoriju dviju država!

Noćnjak će se po prvi put održati na teritoriju dviju država - Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prvi dio Noćnjaka organiziran je u Splitu, uz medijsku konferenciju te predstavljanje proizvođača i degustiranje njihovih proizvoda. Drugi dio manifestacije održat će se od 21. do 23. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum u Neumu, uz znanstveno-stručna predavanja, radionice, sajam maslinarstva i uljarstva, degustacije proizvoda, studijski obilazak maslinarsko-uljarskih destinacija, te dodjelu priznanja za maslinova ulja i proizvode od masline. Treći dio odvijat će se u Komarni u Vinariji Terra Madre 24. ožujka 2019. gdje će biti upriličena još jedna degustacija maslinovih ulja i vina, te praktična prezentacija radova i strojeva tvrtke Poljopromet d.o.o. iz Metkovića u masliniku i vinogradu.

vf
Delicije motivirane maslinama i maslinovim uljem koje je pripremio Restoran Chops Grill iz Splita

Ocjenjivanje kvalitete i izgleda proizvoda - maslinovih ulja i proizvoda od masline

Na ocjenjivanje je ove godine dostavljen ukupno 331 uzorak proizvoda i to 183 uzorka otvorenih maslinovih ulja, 105 uzoraka pakovina maslinovog ulja i 43 uzorka proizvoda od masline. 

Najviše uzoraka s područja Hrvatske pristiglo je iz Splitsko-Dalmatinske županije (102), zatim iz Istarske (66), Zadarske (39), Šibensko-kninske (29), Primorsko-goranske (16), Dubrovačko-neretvanske (15) i Ličko-senjske županije (3). Slovenci sudjeluju na Noćnjaku sa 35 proizvoda, maslinari iz Bosne i Hercegovine sa 17, Crnogorci sa 6 i Talijani s 3 proizvoda.

Na ocjenjivanje je ove godine dostavljen ukupno 331 uzorak proizvoda i to 183 uzorka otvorenih maslinovih ulja, 105 uzoraka pakovina maslinovog ulja i 43 uzorka proizvoda od masline.

Proizvodi su se ocjenjivali dva mjeseca, a rezultati će biti objavljeni i šampioni proglašeni na samom Noćnjaku u Grand hotelu Neum. U petak 22. ožujka 2019. s početkom u 20,00 sati uručit će se priznanja i nagrade za otvorena maslinova ulja, a u subotu 23. ožujka 2019. u 20,00 sati za pakovine maslinovog ulja i proizvode od masline.

Predstavljanje tvrtke i proizvoda na Burzi ili Sajmu maslinarstva i uljarstva 

Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Na Sajmu maslinarstva i uljarstva, koji će biti organiziran od 21.-23. ožujka 2019. u Grand hotelu Neum, prezentirat će se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. 

U sklopu Burze proizvođači maslinovog ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja moći će samostalno predstaviti svoje proizvode na prezentacijskom štandu. Ukoliko u svojoj ponudi imate proizvode od masline i proizvode na bazi ljekovitog bilja (čajeve, kreme, eterična ulja...), iskoristite mogućnost i izložite ih u sklopu prezentacijskog prostora na Burzi Noćnjaka.

Osigurajte svoje mjesto na Sajmu maslinarstva i uljarstva! Rezervirajte na vrijeme smještaj u Grand hotelu Neum u Neumu!

Prijave za Sajam i Burzu, te obrazac za rezervaciju hotelskog smještaja, kao i sve informacije o Noćnjaku, možete pronaći u dokumentima ispod teksta, na web stranici ZSD ili se obratiti na telefon: 021/348-388 i mail: info@zsd.hr


Dokumenti


Tagovi

Zadružni savez Dalmacije Noćnjak 2019 Maslinovo ulje Ocjenjivanje Prijava


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer