Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 28.02.2018. 16:15

Sve je spremno za Slavoniku, treći put inspiriramo poljoprivredu!

Slavonika je, inače, jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu, a u skladu s programskim sadržajem.

  • 486
  • 23
  • 0

Treća "Slavonika - nacionalna poljoprivredna konferencija", održat će se 6. ožujka na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Kao i prethodne dvije, i ova Slavonika donosi niz zanimljivih i aktualnih predavanja.

Između ostalog, održat će se predavanja o korektivnim mjerama poljoprivredne politike i potencijala u hrvatskoj poljoprivredi, osnaživanje domaće poljoprivrede – hrvatski ječam u Karlovačkom pivu, kako mladi poljoprivrednici vide hrvatsku poljoprivredu, ruralni razvoj kao pokretač konkurentne poljoprivredne  politike, dobrobit životinja – snažan pokretač poslovanja stočarskih  gospodarstava, proizvođačke organizacije – nužna karika u lancu proizvodnje hrane...

U sklopu nacionalne poljoprivredne konferencije predstavit će se i Agroklub. Predavanje "Predstavljanje 4. generacije informacijskog sustava", održat će Vedran Stapić.

Na Slavoniku je, između ostalih, najavljen i dolazak Vedrane Jelušić Kašić, direktorice Europske banke za obnovu i razvitak  (EBRD) za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ravnateljice Agencije za plaćanja Matilde Copić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, predsjednik Udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac i drugi. 

Organizator konferencije je agencija Apriori World, a podupiru ju Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Agronomski fakultet u Zagrebu, te Europska banka za obnovu i razvoj u svojstvu institucionalnog partnera. Očekuje se da će konferencija, čiji je moto Inspiriramo poljoprivredu, i ove godine okupiti više od 350 sudionika. Slavonika je, inače, jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu, a u skladu s programskim sadržajem. Konferenciji će tako prisustvovati predstavnici ministarstava, poljoprivrednih agencija, zavoda, predstavnici udruga, poljoprivrednici i predstavnici OPG-ova, akademska zajednica, studenti poljoprivrednih studija, učenici poljoprivrednih srednjih škola, županijski i gradski odjeli za poljoprivredu i mediji.

Cilj konferencije je donijeti zaključke i rješenja koja će pomoći hrvatskim poljoprivrednicima u stvaranju bolje i jače poljoprivrede kao ključnog čimbenika u razvoju hrvatskog gospodarstva. U prilogu dokumenta pogledajte cjelokupan program ovogodišnje Slavonike.

Foto: Vedran Stapić 


Dokumenti


Tagovi

Slavonika Osijek Konferencija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]