Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zimski vašar
  • 24.11.2022. 13:30
  • Osječko-baranjska, Karanac

Svi putevi vode u Baranju - u subotu Zimski vašar i Čvarakfest

Čeka vas bogat izbor domaćih proizvoda s OPG-ova, ali i natjecanje u topljenju čvaraka.

Foto: Facebook/Visit Baranja
  • 747
  • 128
  • 0

Posljednje subote u studenom, 26.11. kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen "baranjskim tartufima" – čvarcima, poziva Turistička zajednica Baranje.

U Karancu se, kažu, tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar događaj je koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti samo su dio onoga što vas čeka.

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez poznate kuhinje, tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to "zaliti" vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

U starom receptu za baranjske čvarke krije se luk?

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu. Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu "čvarak majstor". Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući.

U devet sati ujutro kreće topljenje čvaraka kao i sajam 09:00 – Topljenje čvaraka kao i sajam domaćih proizvoda. Uz to bit će dostupna i bogata gastro ponuda te kuhano vino. U 12 sati slijedi proglašenje "čvarak majstora".

Prijave za sudjelovanje na sajmu i na natjecanju u topljenju čvaraka se zaprima TZ Baranje na broj 031/702 080.


Tagovi

Zimski vašar Čvarakfest Topljenje čvaraka Domaći proizvodi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]