Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovacije u hrani
  • 29.04.2020. 10:30

Takmičenje: Više od 200.000 eura za inovacije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Takmičenje Innovation Prizes namjenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla transformisati ovaj sektor. 

Foto: Depositphotos/nejron
  • 75
  • 10
  • 0

Takmičenje Innovation Prizes otvoreno je za start-up kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora iz Južne i Istočne Europe, a namijenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla da transformiše poljoprivredni sektor. 

Ove je godine na raspolaganju više od 200.000 eura za poduzetnike i start-up firme iz sljedećih država: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija (određene regije), Latvija, Litva, Poljska (određene regije), Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Portugal, Španija (određene regije) i Turska.

Nagrade će biti dodijeljene u 17 regionalnih finalnih takmičenja u kojima će tri najbolje start-up fimre osvojiti 1.000, 3.000 i 5.000 eura (u svakom finalu). Uz novčane nagrade, start-up kompanije koje učestvuju u takmičenju će ostvariti pristup investitorima, visokokvalitetnim treninzima i edukacijama, mentorima te stručnjacima.

Takmičenje uključuje veliko finale u kojem će se osobe ili timovi, koji osvoje prvu nagradu u svih 17 država, tamičiti za tri glavne nagrade u iznosu od 10.000, 15.000 i 25.000 eura.

Rok za online prijavu je 10. maj, a proces ocjenjivanja traje od 11. do 22. maja. Regionalno finale održati će se između avgusta i oktobra, a veliko finale u novembru ove godine. 

Detaljne informacije o takmičenju potražite ovdje


Tagovi

Innovation Prizes EIT Food Inovacije u hrani Takmičenje Nagrada


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]