Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ISAP
  • 18.10.2022. 16:30
  • Istarska, Tinjan

Tko su šampioni Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu?

Na ocjenjivanju stručnog žirija našlo se 29 pršuta iz cijele Hrvatske, te iz Italije, Španjolske i Crne Gore

Foto: Sebastijan Skoko
  • 367
  • 36
  • 0

Dosad najsadržajniji Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu posjetilo je više od 20 tisuća ljudi, a narezano je više tona ove mesne delicije.

Kako poručuju organizatori, posjetitelji su uživali kušajući one najbolje iz Italije, Austrije, Mađarske, Španjolske i Crne Gore te raznih dijelova Hrvatske, a svaki od njih imao je svoje specifičnosti i jedinstvene karakteristike, s obzirom na porijeklo i način proizvodnje.

Na sajmu se proteklog vikenda predstavilo četrdesetak izlagača, od toga trideset pršutara, pa su osim ove jedinstvene delicije svi imali priliku probati i najbolja vina te razne druge domaće proizvode.

Ocjenjivano 29 pršuta

Šampion sajma postao je istarski pršut Pisinium koji je osvojio najviše bodova na stručnom ocjenjivanju, a ujedno je i šampion u kategoriji istarskog.

Na ocjenjivanju stručnog žirija našlo se 29 pršuta iz cijele Hrvatske, te iz Italije, Španjolske i Crne Gore. Prema osvojenim bodovima dodijeljeno je sedam zlatnih medalja, 11 srebrnih i 8 brončanih.

Za šampionski naslov u pojedinoj kategoriji bilo je potrebno da se u toj kategoriji natječu najmanje tri pršuta te da kandidat osvoji zlatnu medalju, pa je tako osim istarskog ovaj put proglašen još samo jedan šampion: onaj tvrtke Mrki (Pakovo Selo kraj Drniša) i to u kategoriji dimljenog.

Narezalo se više tona ove mesne delicije 

Tijekom sajma održane su i vođene degustacije kroz koje su posjetitelji mogli kušati ove delicije i naučiti kako ih sljubiti s vrhunskim vinima Angelini iz Pazina te In Sylvis iz Svetog Petra u Šumi.

Manifestaciju je dodatno upotpunio i bogat prateći program - edukativni, sportsko- rekreacijski, kulturni i zabavni.


Fotoprilog


Tagovi

ISAP Sajam pršuta Šampioni Tvrtka Mrki Pršut Pisinium


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]