Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 21.01.2017. 15:00

Tradicionalno druženje novinara s Graševinom

U okviru ovogodišnje proslave blagdana Sv.Vinka, i ove su godine Vina Belje organizirala tradicionalno druženje novinara s Graševinom.

  • 1.391
  • 175
  • 0

Vina Belje, jedan od najznačajnijih proizvođača graševine, najvažnije hrvatske vinske sorte čiju kvalitetu sve više prepoznaju i potrošači diljem svijeta, u okviru ovogodišnje proslave blagdana Sv. Vinka, i ove su godine organizirala tradicionalno druženje novinara s Graševinom.

Znamenitom druženju i važnoj, tradicionalnoj proslavi, nazočili su Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, Suzana Zovko, glavna enologinja u vinariji Belje i još mnogi drugi.

Na najbolji način sljubili vino i hranu

Zahvaljujući zamašnom društvu, upoznati smo sa sve cjenjenijim kapljicama nadaleko poznate Beljske Graševine čiji su stilovi sljubljeni s odgovarajućom hranom. U okviru druženja, kušalo se pet graševina i jedno crno vino, Cabernet Sauvignon, 2011.

Uz mini košarice s ABC sirom - Graševina kvalitetna 2016.!

Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji

Uz mini košarice s ABC sirom, domaćini su sljubili kvalitetnu Graševinu 2016. Kao vrlo svježe, živo vino, puno arome, vrlo lijepo se sljubila s ovim bogatim predjelom.

"Nazočne su primarne, fermentativne arome, te je ova Graševina uistinu vrlo kompleksna i bogata na nosu. Kada govorimo o odlikama berbe 2016., svakako je bitno istaknuti strukturu koja se osjeti u ustima. Ista je puna, a aromatski profil ne zaostaje", priča Suzana Zovko.

Rižoto od domaćeg kopuna sljubljen vrhunskom Graševinom 2015.

Rižoto od kopuna (uškopljenog pijetla) spojen je s elegantnom, slojevitom, vrhunskom Graševinom 2015., božanstvenim vinom kojeg su mnogi tražili još.

"To elegantno vino, koje je neko vrijeme u boci, jako lijepo se razvija. Prilikom kreiranja u podrumu, nosilo je radni naziv Eleganc jer je zaista jedna lijepa, elegantna Graševina koja na prvu nije napadna. Vrlo je slojevita na nosu, a premda ima puno tropskih, prevladavaju svježe, citrusne arome koje daju svježinu. Cijena ove malo ozbiljnije Graševine broji oko 55,00 kn, zbog čega je dostupna brojnim novčanicima", objašnjava enologinja.

Smuđ sa žara

Graševina Goldberg 2015. uz smuđ na žaru!

Ne tako davno pušteno na tržište, polusuho, harmonično vino Graševina Goldberg 2015. sljubljeno s smuđem na žaru.

"Graševinu Goldberg 2015. od vrhunske Graševine razlikuje sasvim drugačiji stil vina. Polusuho je to vino u kojem se sljubila redovna berba s predikatom. Prilikom berbe 2015. trudili smo se, uistinu, i kod Goldberga, pa i kod naših drugih Graševina, zadržati svježinu. Ima oko 6g šećera, a uzimajući u obzir svježinu koja potječe od redovne berbe, brojni ljudi ne osjete da se zapravo radi o polusuhom vinu.

Vrlo je kompleksno, harmonično, elegantno vino. Ima malu, jedva primjetnu dozu drveta koja se osjeti kasnije, više u ustima, nego na nosu, a zbog svoje ozbiljnosti, jako lijepo ide uz smuđ na žaru", poručuje Zovko.

Cabernet Sauvignon 2011. uz specijalitet crne slavonske svinje!

Cabernet Sauvignon 2011., harmonično vino duboke rubinski crvene boje, domaćini su sljubili uz koljenicu crne slavonske svinje u kojoj su mnogi uživali.

Specijalitet od fajferice

"Ovo vino, jako lijepe, oble, mekane tanine, dozrijevalo je 18 mjeseci u bačvama. Trudili smo se zadržati voćnost, tako da se, prilikom ispijanja, može osjetiti crno, bobičasto voće. Uistinu je lijepog, voćnog karaktera. Osjeti se drvo. Ima lijepe kiseline. Harmonično je. Zahvaljujući tome, prošle godine u Bergamu okrunjeno je zlatnom medaljom i posebnom nagradom novinara za najbolje vino iz Hrvatske", govori enologinja.

Uz desert arhivsko vino Goldberg Graševina 2006.

Uz desert, domaće štrudle sa sirom i jabukama, sljubljeno je polusuho, arhivsko vino, Goldberg Graševina 2006.

"Ovo polusuho vino ima oko 10 grama šećera zbog čega se lijepo slaže s desertom. Izvrstan je potencijal za odležavanje i dozrijevanje u boci što je specifičnost graševine. Razvijene su arome, osjeti se miris grožđica, ima plemenitog Botrytisa, lijepo je, puno, bogato, izuzetno užitno i pitko, a zahvaljujući tome, i okrunjeno zlatnom nagradom u Bruxellesu", dodaje Suzana Zovko.


Fotoprilog


Tagovi

Suzana Zovo Vincekovo Belje Agrokor Druženje novinara Vina Belje


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?