Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba vina
  • 02.06.2019. 09:00
  • Zagrebačka, Sveti Ivan Zelina

Traminac OPG-a Josip Rajaković šampion 51. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske

Za 51. po redu Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja će od 3. do 8. lipnja biti održana u Svetom Ivanu Zelini, pristiglo je ukupno 300 uzoraka vina. 

Foto: TZ grada Sveti Ivan Zelina
  • 394
  • 24
  • 0

Traminac, izborna berba prosušenih bobica, godina berbe 2017., vino vinarije OPG Josip Rajaković – šampion je 51. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske i šampion vina Zagrebačke županije. 

Naime, za 51. po redu Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja će se u Svetom Ivanu Zelini održati od 3. do  8. lipnja., pristiglo je ukupno 300 uzoraka vina. 

"Nagrade će se dodjeljivati 7. lipnja u prostoru sportske dvorane koji će biti uređen kao izlagački prostor, te prostor za poslovne susrete vinara, vinogradara i drugih sudionika u industriji proizvodnje i distribucije vina. Program započinjemo sa stručnim radionicama: "Kraljevski užitak"- Prvo ljetno vino - Kraljevina Zelina, Voditeljica: dr.sc. Ivana Puhelek, Agronomski fakultet, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo, a nakon toga Sljubljivanje sira i Vina od davnina, Voditeljica: Višnja Krapljan, dipl.ing.agr. i Nataša Puhelek Puština, dipl.ing.agr. Ministarstvo poljoprivrede. Naglasak je stavljen i na bogati program za posjetitelje.  Uz degustaciju vina moći će se probati brojni gastronomski specijaliteti. Za dobru glazbu će se pobrinuti TS Gazde", najavljuju iz Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline. 

Događanja u sklopu IVKH započet će već u ponedjeljak 3. lipnja sa predstavljanjem rezultata projekta "Klonska selekcija kultivara kraljevina“ Agronomskog fakulteta Zagreb. Voditelji: Prof. dr. Edi Maletić, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo i Prof. dr. Ivan Pejić, Zavod za genetiku u oplemenjivanje bilja. U četvrtak 6. lipnja u Muzeju Zelina imamo otvorenje izložbe i promocija knjige u kojoj se nalaze brojni štikleci i događanja vezanih uz vino i društveni život svetoivanjaca i drugih, "Vinske spelancije i hincutarije svetoivanjcov i dotepencov“. Događanja završavaju u subotu 8. lipnja s vinskim marathonom. 

Najbolje ocijenjena vina i dobitnike provjerite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Izložba vina kontinentalne Hrvatske Vino Izložba Šampion


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).