Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kooperantski uzgoj lješnjaka
  • 02.09.2015. 10:45

Traže se kooperanti za uzgoj lješnjaka u Osijeku!

Danas će u Županijskoj komori Osijek, u 18 sati biti predstavljen projekt uzgoja lješnjaka. Cilj predavanja jest uspostavljanje kooperantske suradnje lokalnih proizvođača i talijanske grupe Besana.

  • 3.076
  • 369
  • 0

Talijanska Grupa Besana iz San Gennara, zainteresirana je za uspostavu kooperantske proizvodnje lješnjaka na približno 500 hektara u Hrvatskoj. Tim će povodom danas u Županijskoj komori Osijek, u 18 sati biti održano predstavljanje projekta uzgoja lješnjaka zainteresiranim proizvođačima i potencijalnim kooperantima. Sutra, 3. rujna isto se predavanje održava u Županijskoj komori Varaždin u 18 sati.

Suradnja s 2.000 uzgajivača

Na predavanjima će se potencijalni kooperanti upoznati s mogućnostima financiranja ulaganja u uzgoj lješnjaka, prilikama koje nude EU fondovi za ovu vrstu ulaganja te detaljima ponude Grupe Besana.

Traže se kooperanti s područja Osijeka, Virovitice, Bjelovara, Varaždina ili Čakovca!

Besana Grupa jedan je od najvećih europskih prerađivača orašastih plodova i sušenog voća, s godišnjim prihodom većim od 170 milijuna eura. Kroz različite oblike zadruga i udruženja Besana koordinira proizvodnju preko 2.000 uzgajivača, pri čemu se godišnje preradi više od 24.000 tona sirovine.

Certificirane sadnice

Besana će svojim potencijalnim kooperantima u Hrvatskoj ponuditi sadnice certificirane kvalitete koja garantira kvalitetan i zdrav sadni materijal, dugogodišnje ugovore o otkupu (do 10 godina) cjelokupnog uroda lješnjaka po tržišnim cijenama, stručnu podršku i transfer znanja tokom cijele suradnje s Besanom te asistenciju vezanu za mehanizaciju i opremu za proizvodnju.

Talijani traže hrvatske proizvođače lješnjaka!

Potencijalni kooperanti u proizvodnji lješnjaka trebali bi biti locirani na području Osijeka, Virovitice, Bjelovara, Varaždina ili Čakovca, prije svega zbog procjene da konfiguracija i kvaliteta tla na navedena područja najbolje odgovaraju proizvodnji lješnjaka, kao i zbog logističkih razloga.


Tagovi

Kooperanti Uzgoj lješnjaka Osijek Varaždin Virovitica Bjelovar Varaždin Čakovec Besana Plodovi Projekt Ugovori o otkupu Tržišne cijene Mehaniizacija EU fondovi Kvaliteta tla


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]