Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZMAG
  • 13.10.2019. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Treća Konferencija o održivosti prehrambenog sustava "Naša dobra hrana"

U fokusu ovogodišnje konferencije bit će predstavljanje pozitivnih utjecaja ekoloških modela proizvodnje hrane na naše zdravlje, planet i buduće generacije.

Foto: ZMAG/Ana Mikin
  • 526
  • 39
  • 0

Treća Konferencija o održivosti prehrambenog sustava pod nazivom Naša dobra hrana održat će se u subotu, 19. listopada 2019. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

"U fokusu ovogodišnje konferencije bit će predstavljanje pozitivnih utjecaja ekoloških modela proizvodnje hrane na naše zdravlje, planet i buduće generacije. Bogat program uključivat će brojna zanimljiva predavanja vodećih stručnjaka iz područja ekološke poljoprivrede, agroekologije, prehrambenog suvereniteta i tehnoloških inovacija održive proizvodnje hrane.

Glavni gosti konferencije bit će Iain Tolhurst i Tamara Schiopu iz društvenog poduzeća i ekološkog imanja Tolhurst Organics iz Velike Britanije, koji već preko 40 godina skupljaju iskustvo i razvijaju znanje za ekološku proizvodnju hrane te danas kroz svoj model dostave osiguravaju hranu za više od 400 obitelji. Pored predavanja na konferenciji o radu same farme i metodama koje koriste, Tolhurst Organics će održati i praktičnu radionicu svoje Stockfree metode kompostiranja i pripreme vrta za ekološku proizvodnju s malim ekološkim otiskom i izrazito plodnim prinosima", najavljuju iz ZMAG-a. 

Svoja iskustva prenijet će i Darko Znaor, stručnjak za održivu i ekološku poljoprivredu te vezu između zaštite okoliša/prirode i poljoprivrede (Hrvatska/Nizozemska), Tankred Götsch, jedan od vodećih stručnjaka u području agroekologije i stvaranja "jestivih šuma“ (video-linkom iz Švicarske) i Bruno Motik (Zeleni alati, Hrvatska) koji će govoriti o tehnološkim inovacijama i efikasnim alatima za održivu proizvodnju hrane.

U sklopu konferencije održat će se i okrugli stol o zaštiti lokalnog sjemena i novoj EU Uredbi za ekološku proizvodnju (2018/848) na kojem će sudjelovati: Goran Jukić, Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Osijeku, Vesna Samobor, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Fulya Batur, Arche Noah (Austrija) i Matteo Pettiti, Rete Semi Rurali (Italija).

Konferenciju Naša dobra hrana 3 organizira ZMAG u suradnji s Agronomskim fakultetom i Hrvatskim agroekonomskim društvom, a podržava Rosa Luxemburg Stiftung. Ulaz na konferenciju je besplatan, zaključuju u najavi. 


Tagovi

ZMAG Konferencija Naša dobra hrana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/