Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Show Osijek
  • 28.08.2021. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

U dobrom raspoloženju i jaknama: 8. Farm Show s radošću dočekali i posjetitelji i izlagači

Neki posjetitelji prešli su čak stotine kilometara kako bi vidjeli novitete u poljoprivrednoj mehanizaciji koji su prezentirani na 8. Farm Showu u Osijeku.

Foto: Maja Celing Celić
  • 998
  • 640
  • 2

Ni kiša niti iznadprosječno hladno vrijeme za ovo doba godine nisu zaustavili posjetitelje da na dobro poznatoj lokaciji Sportske zračne luke u Osijeku dođu pogledati, isprobati i kupiti neke već poznate, ali i novitete u poljoprivrednoj mehanizaciji. 

"Svake godine dolazimo, čisto informativno, da smo u toku s novim tehnologijama i dostignućima“, rekao nam je ratar Marko Cesar iz okolice Zagreba kojega smo na FarmShow-u zatekli na kombajnu. 

Kaže ovaj ratar, ne smeta mu kiša, dobro je došla da se malo odmakne od posla na polju i druži s prijateljima. 

Marko Cesar u razgledavanju John Deereova kombajna

U dobrom raspoloženju na sajmu je bila obitelj Vuk koja je put Osijeka potegnula čak iz Varaždina, a sve kako bi vidjeli prezentaciju novog John Deere traktora kojega su i sami kupili. 

Pod kišobranima otvoren ovogodišnji 8. Farm Show Osijek - prvi takvog tipa u 2021.

"Usput nam je bilo jer smo posjetili obitelj u Vinkovcima. Pratimo novosti u poljoprivredi tako da smo većinu toga već vidjeli“, istaknuo je Jurica Vuk koji se, kako nam otkriva, bavi peradarstvom, a osim ovoga redoviti je posjetitelj i Bjelovarskog sajma. 

Obitelj Vuk došla je čak iz Varaždina

Bilo je tu roditelja s djecom koja su uzbuđeno trčkarala od traktora do traktora, poljoprivrednika koji su vozni park svoga gospodarstva odlučili proširiti nekim od  strojeva, ali i onih koje je dovela čista znatiželja.

Ispred Claas-ovog kombajna zatekli smo ratara Miroslava i njegovog nasljednika, unuka Ivana. 

"Sve mi odgovara u vezi kombajna, no financijski je to veliki zalogaj. Za kupovinu preko fondova pije vodu, ali ovako baš i ne“, rekao je Miroslav s kojim smo prokomentirali i cjelokupnu situaciju oko ovogodišnjih prinosa i poskupljenja cijena žitarica. 

Rataru Miroslavu pažnju je privukao Claasov kombajn

S prinosima, kada je riječ o pšenici je zadovoljan, no kukuruzu i uljanoj repici suša je naštetila. "Sve što ide odmah na veliku vagu, u tom rastu cijena, mi participiramo jako malo. Problem je što mi manji nemamo adekvatne skladišne kapacitete pa da možemo mjesec, dva taktizirati kada na burzama cijene skoče. S druge strane, moraš imati obrtnog kapitala da možeš držati lager, ali i namiriti sva zaduženja“, mišljenja je ovaj ratar. 

Zadovoljni odazivom prvog dana bili su i izlagači, njih 24 koji su na 7.000 četvornih metara izložili svoj asortiman brojnih strojeva i opreme. Željni susreta s kupcima, kolegama i prijateljima, rado su na svojim izložbenim mjestima sa svima popričali i ugostili poput pravih domaćina.

Sajmovanja su željni i izlagači i kupci

Traktori, rasipači, sijačice, rotodrljače, kombajni, prskalice, pumpe, auto-piloti za traktore, limitirano izdanje utovarivača… sve vas to očekuje i danas (subota) te sutra (nedjelja) od 9 do 17 sati.

Ulaz je besplatan, a parkiralište osigurano. Vidimo se! 


Fotoprilog


Tagovi

8. FarmShow Sajam Poljoprivredna mehanizacija Posjetitelji Osijek Radno vrijeme


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/