Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 03.09.2021. 12:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

U Gudovcu otvoren 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam!

Svoje proizvode izlaže oko 300 proizvođača s područja Hrvatske te desetak stranih, a u sklopu sajma održat će se tradicionalna Državna stočarska izložba.

Foto: Lucija Bencarić
  • 866
  • 54
  • 0

Nakon gotovo dvije godine neizvjesnosti zbog pandemije koronavirusa, danas je službeno otvoren 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

"Ostvarili smo cilj, napunili smo ovaj naš prostor s izlagačima. Sajamska manifestacija odvija se na oko osam hektara, a bez obzira na to što neki od naših prijašnjih izlagača nažalost nisu mogli doći, imamo velik broj novih“, izjavio je prilikom otvorenja v.d. direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Svoje proizvode izlažen oko 300 proizvođača s područja Hrvatske te desetak stranih. Hale se ove godine neće koristiti zbog epidemiološke situacije, tako da su sva izlaganja i ponuda na otvorenom. Osigurane su drvene kućice, štandovi te prostrani, neki čak i do tisuću kvadrata veliki šatori. 

Sajam je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković"Aktualna pandemija dodatno je naglasila važnost razvoja ruralnih krajeva bez kojih nema održivosti gradova, ma koliko tehnološki bili napredni, a dugoročno nema ni demografske revitalizacije Hrvatske jer nema pametnih gradova bez hrane i stanovnika“, kazao je poručivši kako selo drži ključ budućnosti Hrvatske.

Tematski sajmovi i državna stočarska izložba 

U prošlom su mandatu, podsjetio je predsjednik Vlade u svom govoru, povećali izdvajanja za poljoprivredu za sedam milijardi kuna, isplatili više od 28 milijardi kuna potpora, a do sada je uspješno ugovoreno sto posto od 2,3 milijarde raspoloživih sredstava za provedbu mjera ruralnog razvoja.

Na otvorenju su uručeni ugovori iz Programa ruralnog razvoja

Na otvorenju, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je tri ugovora za tip operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava".

U sklopu sajma održava se i Državna stočarska izložba te tematski sajmovi Peti element, Horop i Gro-ko.

"Imamo oko 150 stočara s nešto manje od tristo životinja, od autohtonih do modernih pasmina“, otkrio je Salaj. 

Besplatno testiranje sva tri dana

Manifestacija se održava u kontroliranim uvjetima prema epidemiološkim mjerama, što znači da su sve osobe, osim djece mlađe od 12 godina obavezne predočiti Covid putovnicu ili negativan test na koronavirus te osobnu iskaznicu.

U slučaju da osoba nema Covid putovnicu ili negativan test, moći će se besplatno testirati brzim testovima na glavnim ulazima Sajma (ulazi 1 i 6), tijekom sva tri dana i to u vremenu od 9 do 17 sati. 

Čekanje rezultata ne traje duže od 15 minuta, a podaci se unose na papir koji služi samo za ulaz na sajam, u ukupnom trajanju od 48 sati.

U sklopu sajma održat će se i Državna stočarska izložba

Cijene ulaznica ostale su iste kao i prethodne godine, pa je tako ulaz za djecu od sedam do 15 godina, umirovljenike i grupe s minimalno 20 posjetitelja 20 kuna, a za odrasle 30 kuna.

Tijekom sva tri dana, od 3. do 5. rujna, sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati.


Fotoprilog


Tagovi

Gudovac 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam Zlatko Salaj Andrej Plenković Marija Vučković Državna stočarska izložba Bjelovarski sajam Covid putovnica Negativan test


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]