Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uredi svoj vrt
  • 28.07.2021. 14:00
  • Prijedorska regija, Republika Srpska, Prijedor

U Prijedoru nagrađeni najljepši balkoni i dvorišta u okviru akcije "Uredi svoj vrt"

Život je ljepši u lijepom dvorištu, a kafa slađa na uređenom balkonu. To najbolje znaju Prijedorčani, koji su već dugi niz godina dio projekta "Uredi svoj vrt". Neki od mini i maksi vrtova kao da su došli iz bajke. Lijepi su za oko, a prijaju i duši.

Foto: Gordana Vila
  • 573
  • 521
  • 0

Već skoro dvije decenije, Grad Prijedor organizuje akciju "Uredi svoj vrt". Nije ni čudo, što je ova akcija zadržala kontinuitet održavanja, jer je među Prijedorčanima jedna od, kako kažu, najdražih. Mnogo je onih koji uživaju uređujući balkone i dvorišta kuća, poslovnih objekata i škola, ali se čini da nikada ranije, kao u vremenu pandemije, nismo više boravili u dvorištima i uživali sređujući ih.

Iz tog razloga, među više od 30 kandidovanih, komisiji je  teško bilo izabrati najljepše okućnice, dvorišta i balkone.

Priznanja za najljepše uređeno dvorište dobili su Zlatko Brdar iz sela Dragotinja, ali i Savka Banović i Melka Hadžić iz Prijedora. Uručene su im novčane nagrade.

"Novac ću uložiti u izgradnju api komore. Imponuje mi biti u društvu kreativnih, pozitivnih i inovativnih ljudi, koji sve što je lijepo pretoče u stvarnost. Inače, moje dvorište je površine 2.750 kvadrata i uređujem ga već 22 godine raznim sadržajima,  gdje domniraju prirodni materijali drvo i kamen", kaže penzionisani major policije, pčelar, u čijem dvorištu se nalazi više od 75 biljnih vrsta ukrasnog i ljekovitog bilja i drveća.

Dvorište Zlatka Brdara

On se bavi i slikarstvom, a brojne ideje, svojom kreativnošću pretvorio je u mala, dvorišna "čuda".

Najljepši balkoni, školska i dvorišta poslovnih objekata

A  izabrati najljepše uređen balkon bilo je izuzetno teško u jakoj konkurenciji. Ipak, nagrađene su Milena Stupar,  Nikolina Vuković iz Prijedora te Slavica Кragulj iz sela Veliko Palančište.

Nagrade za najljepše školsko dvorište uručene su predstavnicima centralnih Osnovnih škola "Desanka Maksimović", "Dositej Obradović" i "Petar Кočić" iz Prijedora.  Upravo je ovo najznačajniji motiv đacima da uređuju svoju okolinu i uživaju u prirodi.

Za najuređenije dvorište ispred stambene zgrade, odnosno Zajednice etažnih vlasnika, nagrađeno je ono u ulici Drage Lukića u Ljubiji, koje je ovo priznanje osvajalo i tokom prethodnih godina.

A trudili su se i vlasnici i radnici poslovnih objekata, da radne dane provedu u lijepom okruženju. Za najuređeniji prostor ispred poslovnog objekta nagrađeno je preduzeće "Agromarić" iz Lamovite.

Ovako izgleda prostor ispred firme "Agromarić" 

"Dostao sam putovao i tako dolazio do ideja kako urediti životnu i radnu sredinu u čemu učestuvju i članovi porodice i radnici firme. Uvijek sam učestvovao u  humanitarnim akcijama, pa tako da novac od ove  nagrade želim da poklonim onome kome je najpotrebniji, a o tome neka odluče nadležni iz Gradske uprave", izjavio je jedan od vlasnika firme "Agromarić", Momčilo Marić.

Prema riječima gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića, ova akcija ima za cilj da se svijest građana usmjerava ka uređenju životne okoline i društvene zajednice.


Fotoprilog


Tagovi

Najljepše dvorište Najljepši balkon Poslovni prostor Agromarić Zlatko Brdar Nagrada Grad Prijedor Dalibor Pavlović Momčilo Marić


Autorica

Gordana Vila

Više [+]

Piše stalno, čini joj se oduvijek. Velika zaljubljenica u prirodu, a dušu odmara u svom voćnjaku. Vjeruje u staru izreku: "Onaj tko zasadi biljku, vjeruje u sutra". Ja izgleda baš vjerujem.