Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani šljive
  • 20.09.2022. 16:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Prozor - Rama

U Rami obnavljaju šljivike - područje s dobrom šljivovicom

Glavni moto ovogodišnjih "Dana šljive" je povezivanje proizvodnje zdrave hrane i turizma

Foto: Ramski Vjesnik
  • 85
  • 35
  • 0

Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma, "Dani šljive 2022",  nakon dvije godine pauze zbog propisanih epidemioloških mjera, ponovno je otvorio vrata mnogobrojnim izlagačima i posjetiteljima. Organizatori 15. izdanja sajma su Općina Prozor-Rama i Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama

Općinski načelnik Jozo Ivančević istakao je kako je evidentno da ima interesa za ovu manifestaciju te naveo da ih raduje ako ovom manifestacijom doprinose poljoprivrednicima i turističkim djelatnicima. 

"Posebno je važno povezati proizvodnju zdrave hrane s turističkom ponudom. Provodimo projekt obnove šljivika, jer želimo da Rama zadrži ugled područja s dobrom šljivom i šljivovicom", naveo je Ivančević. 

45 izlagača

Organizatori su zadovoljni jučerašnjom posjetom, prvog dana, dvodnevne manifestacije. Istaknuto je kako je ovo prilika izlagačima za nove kontakte, usvajanje znanja i ideja, kao i prilika za pravilno vrednovanje vlastitih potencijala i razvojnih planova. Ugodno i korisno druženje stoga nije izostalo, a brojni su uživali uz neizostavnu ukusnu domaću hranu i šljivovicu. 

Na sajmu se ove godine predstavilo 45 izlagača iz oblasti poljoprivrede, prehrane i turizma. Većinom su to domaći predstavljači, ali i iz drugih gradova BiH, kao i Hrvatske. 

"Ovaj odnos želimo što više produžiti i stvarati turističku i drugu suradnju. Već krećemo u saradnju na nekim zajedničkim projektima, pa ćemo vidjeti kako će to napredovati", kazala je Ksenija Tomac-Špoljarić, direktorica Turističke zajednice Grada Popovače, za Ramski Vjesnik.

Zdrava hrana i turizam

Sajam je i ove godine imao humanitarni karakter, a sva sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su Udruzi građana roditelja djece s posebnim potrebama "Djeca nade".

"Glavni moto ovogodišnjih ‘Dana šljive’ je povezivanje proizvodnje zdrave hrane i turizma. Nama u ovim malim sredinama ide na ruku sama činjenica da u svijetu, pa i kod nas, jača svijest o zdravoj, ekološki uzgojenoj, hrani. Uporedo s korištenjem zdrave hrane povećava se i turistički segment vezan za selo, za mirnije krajeve za neistražena mjesta i odredišta", kazao je Josip Juričić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Prozor-Rama.


Tagovi

Dani šljive Manifestacija Jozo Ivančević Ksenija Tomac-Špoljarić Josip Juričić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]