Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Food porn
  • 06.12.2019. 18:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

U središtu festivala "Uho grlo nos" - fajferica gastro show

Osmišljen je festival koji će mladima na blizak način predstaviti hranu i pića bolje kvalitete, najavljuju organizatori.

Foto: Dražen Bota
  • 493
  • 24
  • 0

Uho grlo nos, prvi hrvatski "food porn“ festival, održat će se u subotu 7. prosinca 2019. godine od 10 do 20 sati u Supernova Garden Mallu u zagrebačkoj Dubravi.

"Riječ je o inovativnom festivalu koji spaja lokalnu tradicijsku gastronomiju i suvremenu urbanu glazbu. Naime, mlađi potrošači ne poznaju dovoljno kvalitetu domaćih proizvoda, a klasični ih prodajni sajmovi ne privlače. Zato je osmišljen festival koji će im na njima blizak način predstaviti hranu i pića bolje kvalitete. Iza koncepta stoji Agrarno savjetovanje koje je u Zagrebu prije osamnaest godina stvorilo sajam Proizvodi hrvatskog sela, a prije pet godina Craft Beer Festival koji je pokrenuo val sličnih manifestacija diljem zemlje", stoji u najavi festivala. 

U središtu prvog festivala bit će Fajferica Gastro Show. Tijekom njega posjetitelji će moći besplatno kušati jela od crne slavonske svinje. U kuharskom showu nastupit će državna prvakinja u kulinarstvu 2019. godine Ana Marija Stanković te već u srednjoj školi odličjem ovjenčan Damir Mikulić iz Vinkovaca.

"Među proizvodima i jelima od crne slavonske svinje bit će čvarci i namazi, pirjane rolice, mesna rolada, gulaš, medaljoni i sote. Zanimljivi prilozi bit će njoki od bundeve te rezanci od koprive. Slavonsku gastronomiju i street food na jedinstven će način spojiti sendvič od poderanih gaća i mesa od crne svinje. Jela na roštilju te kotlovinu spravljat će predsjednik Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije akademik Hrvatskog kulinarskog saveza Jozo Gale", najavljuju. 

K tome, Uho grlo nos poseban će naglasak staviti na predstavljanje vina tradicijskih hrvatskih sorti. Među njima su kraljevina Puhalek, škrlet Mikleužić, malvazija i teran Zigante, graševina Adžić, pjenušac Kraljica te vina Poljoprivredne zadruge Dingač. Uz Fajferica Gastro Show posluživat će se zanatska piva pivovare Medvedgrad, Hendrick's Gin, Jägermeister, kokteli, likeri te sokovi Juicy.


Tagovi

Food porn Festival Uho grlo nos Fajferica Vino Zanatska piva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]