Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sladorana Županja
  • 27.05.2017. 09:07

U Strošincima održane 11. Reparske igre

Proizvođači šećerne repe Tvornice šećera Sladorana Županja odmjerili su snage u nogometu, povlačenju užeta i kartanju Belota

  • 1.062
  • 79
  • 0

11. Reparske igre održale su se jučer (petak) na krajnjem istoku države, točnije na tromeđi gdje se spajaju Hrvatska, Srbija i BiH, na stadionu NK Srijemac u Strošincima. Organizatori ovih susreta proizvođača repe su Sladorana Županja i ovogodišnji domaćini, proizvođači šećerne repe istočnog proizvodnog područja - Cvelferija.

Ovaj dan za predah od posla i druženje kroz sport i glazbu, roštilj i okrjepu, a prije svega natjecanja u nogometu, povlačenju užeta i kartanju (Belot) privuklo je veliki broj natjecatelja i nekoliko stotina gledatelja, na mali stadion lokalnog nogometnog kluba.

Svake godine na drugom mjestu organiziramo ovo natjecanje. Ove godine smo u Strošincima, a već sljedeće će domaćini biti iz drugog proizvodnog područja, rekao nam je Zdenko Besek, Direktor za organizaciju i proizvodnju šećerne repe Sladorane.

Od organizatora saznajemo kako je želja za uspjehom i važnost pobjede na ovom natjecanju prethodnih godina bila tolika, da su ekipe dovodile čak i profesionalne prvoligaške igrače, a sve kako bi osvojili prvo mjesto i predstavili svoj kraj u najboljem svjetlu. Unazad nekoliko godina, tome su doskočili pravilnikom pa tako danas pravo nastupa imaju prvenstveno nositelji ugovora o proizvodnji šećerne repe i članovi OPG-a.

6 ekipa, 3 discipline

Natjecalo se ukupno šest ekipa, pet sektora koje pokrivaju agronomi Sladorane: Teren Lenić, Teren Mikolčić, Teren Bošković, Teren Širić i Teren Lišić imali su svoje predstavnike na turniru, plus šesta ekipa organizatora Viro d.d. Timovi su privukli i sponzore, pa su se tako na igračima mogle vidjeti oznake sjemenskih kuća SESVanderHave-a, KWS-a, Syngente te drugih tvrtki ovoga sektora.

U Strošincima smo doživjeli sve elemente pravog natjecanja, od velike želje za pobjedom i sportskog naboja, do lijepih akcija i golova, a i loših sudačkih procjena. Bilo je dakako i odličnih partija u Belotu, kao i izjednačenih odnosa snaga u potezanju užeta.

Rezultat ćemo ovdje ostaviti u drugom planu, organizatore pohvaliti, uz želju da se ova tradicija nastavi u godinama koje dolaze.


Fotoprilog


Tagovi

Sladorana Reparske igre Cvelferija Zdenko Besek Nogomet Povlačenje užeta


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Sladorana d.o.o.

Šećerana 63, 32270 Županja, Hrvatska
tel: 032/820-100, e-mail: info@sladorana.hr web: http://www.sladorana.hr