Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 18.08.2022. 17:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

U toku završne pripreme za početak 49. Sajma šljive

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizirana i tradicionalna "Plava noć"

Foto: Sajam šljive
  • 133
  • 42
  • 0

U Turističkoj zajednici Grada Gradačac vrše se završne pripreme za početak 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive koji će se održati od 24. do 27. avgusta ove godine. Postavljaju se štandovi i uređuju izložbeni prostori. Istovremeno se, na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu vrši analiza kvaliteta prijavljenih proizvoda za dodjelu sajamskih medalja.

"U godini kada se pripremamo za jubilarno 50. izdanje ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Turske. Ove godine ćemo među izlagačima imati nekoliko firmi iz Bosne i Hercegovine koje su lideri u pojedinim granama prehrambene industrije. Na sajmu će biti predstavnici poljoprivrednih i proizvođačkih zadruga i otkupljivači voća i povrća", ističe Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gradačac.

Na 49. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavit će se dugogodišnji prijatelji ove manifestacije kao što su Lactalis BH, Meggle, Agragold, Bimal, BH Telecom. Partner sajma je Grad Gradačac, a pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Sajamsku ponudu i ove godine prate brojni stručni i naučni sadržaji

I ove godine kolektivne izložbene štandove imat će firme, zanatlije i poljoprivredni proizvođači iz gradova Srebrenik i Bijeljina, općina Modriča i Doboj-Istok, te članovi Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH, Privredne komore TK i USK, Obrtničke komore Tuzlanskog kantona kao i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Pčelari stižu na Gradačački sajam - med po povoljnijim cijenama

"Vjerujemo da će učesnici i posjetioci biti zadovoljni sajamskom ponudom koju i ove godine prate brojni stručni i naučni sadržaji. Po peti puta bit će organiziran i međunarodni sajam pčelarstva", podsjeća Mešanović.

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizirana i tradicionalna "Plava noć".


Tagovi

Gradačački sajam Sajam šljive Ensar Mešanović Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Izložbeni prostor Izlagači Sajam pčelarstva


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/