Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Biovrt
  • 16.02.2019. 10:30

Udruga Biovrt: Dođite na predavanja i razmijenite sjemenja starinskih sorti

Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom" posjetit će 17 mjesta/gradova i održati predavanja na temu "Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i "Vrtlarenje u skladu s prirodom".

Foto: Udruga Biovrt
  • 693
  • 314
  • 0

Brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost, održat će tijekom proljeća Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom".

"Posjetit ćemo 17 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu "Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i "Vrtlarenje u skladu s prirodom" te razmjene sjemenja. U sklopu predavanja održat će se i predstavljanje istoimene knjige "Vrtlarenje u skladu s prirodom" autorice i predavačice Silvije Kolar-Fodor. Pozivamo vas da s nama započnete novu vrtlarsku sezonu, naučite više o važnosti uzgoja zdrave hrane, inspirirate se za kreiranje vlastitog vrta i razmijenite/nabavite sjemenje starinskih sorti koje ćete dalje i sami održavati u svojim vrtovima", najavljuju iz Udruge. 

Popis mjesta gdje će održati predavanja i razmjene sjemenja: 

19.02. Šenkovec, 23.02. Varaždin, 03.03. Karlovac, 07.03. Samobor, 12.03. Sveti Ivan Zelina , 14.03. Koprivnica, 15.03. Donja Stubica, 21.03. Pula, 22.03. Pazin, 23.03. Rijeka, 28.03. Novska, 29.03. Jastrebarsko, 03.04. Našice, 04.04. Čepin, 05.04. Đakovo, 06.04. Slavonski Brod (s tim da su već 14. veljače bili u Lepoglavi).

Više o mjestima i terminima održavanja pročitajte ovdje

"Na predavanju "Vrtlarenje u skladu s prirodom" ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane. Na predavanju "Sjeme kao zalog naše budućnosti“ će prezentirati zbog čega je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini.

Silvija Kolar-Fodor

Saznat ćete zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsti, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima – kojima sve češće svjedočimo. Silvija će također pokazati načine izdvajanja i skupljanja sjemena. Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme povrća iz biovrta", navode iz udruge Biovrt. 

Inače, na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. Ako nemate sjeme za razmjenu, dodaju, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.


Tagovi

Udruga Biovrt Predavanja Sjeme Razmjena sjemena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]