Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • NYIOOC 2022
  • 15.04.2022. 13:00
  • Istarska, Vrh

Ulje Vetta maslinara Deana Fabijančića osvojilo u New Yorku prve nagrade za Istru

Naše ulje ima simbolično ime Vetta, što u prijevodu na hrvatski znači Vrh. To je ujedno i ime mjesta gdje smo zasadili prvi maslinik, ali simbolički odražava i želju da kvalitetom budemo u samom vrhu, poručuje Fabijančić

Foto: OPG Dean Fabijančić
  • 221
  • 43
  • 0

"Naša kvaliteta je stalna. Nedostajao je samo ovaj dodatni korak, u koju smo priželjkivali i evo hvala Bogu dočekali“, kaže Dean Fabijančić, uspješni maslinar i vlasnik obiteljskog gospodarstva iz Istre.

Njegova dva ulja Vetta mješavina od sorti Bjelice, Leccina i Buže te monosortno Vetta Buža osvojila su na NYIOOC-u zlatne medalje.

"Sve naše masline uzgojene su prirodno i ekološki. Proizvodimo visokokvalitetni EVOO specifičnog okusa u jednoj od najboljih maslinarskih regija na svijetu – Istri", ističe Fabijančić.

Prosudbeno povjerenstvo njegova ulja je ocijenila kao robusna i naglašeno voćna. Dominiraju okusi artičoka, papar, gorki badem, pinjoli, orah, zeleni badem i bilje.

"Naše ulje ima simbolično ime Vetta, što u prijevodu na hrvatski znači Vrh. To je ujedno i ime mjesta gdje smo zasadili prvi maslinik, ali simbolički odražava i želju da kvalitetom budemo u samom vrhu, poručuje Dean Fabijančić, osvajač prvih zlatnih odličja za Istru.

Za ulje iz pradjedovog maslinika Dafne i Mario Ružić nagrađeni zlatom u New Yorku

Podsjetimo, od ukupno 86 nagrada hrvatskih maslinara istarski su lani na NYIOOC-u  osvojili 39 medalja.


Tagovi

OPG Dean Fabijančić Zlatne medalje Ulje Vetta


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!