Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 02.04.2022. 10:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Unatoč kiši, dobar odaziv posjetitelja na sajmu u Gudovcu

Kišno i hladnije vrijeme u odnosu na protekli tjedan nije uspjelo pokvariti ugođaj na 23. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu

Foto: Martina Popić
  • 2.410
  • 277
  • 0

Iako se činilo da će kišno i hladnije vrijeme u odnosu na prošli tjedan pokvariti ugođaj na 23. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu - u Gudovcu prvi dan potpuno drugačija slika.

Naime, zbog kiše mnogi su poljoprivrednici napravili pauzu od radova u polju, a slobodno vrijeme odlučili provesti na sajmu. Ova se manifestacija zbog pandemije posljednji puta održala 2019. godine, a odaziv izlagača i posjetitelja dokazuje činjenicu koliko su im ovakva događanja nedostajala.

"Falile su nam mušterije, a i mi smo njima. Neki su odmah ujutro došli i rekli nam da nisu brali lijepe rajčice dvije godine jer nas nije bilo na sajmovima. Obradovali su nas tim riječima“, kazala nam je Nadica Strbad koja je na ovaj sajam iz Malog Bukovca došla sigurno, kako kaže, već 20. puta.

OPG Strbad proizvodi cvijeće i presadnice povrća

"Nadamo se da neće više biti situacija da se sajmovi ne mogu održati", dodala je naša sugovornica. Počeli su s prodajom, a u asortimanu imaju veliki izbor cvjetnih i povrtnih vrsta. Međutim, dodaje da im prodaja ide malo lošije zbog lošeg vremena, ali nadaju se boljem do kraja vikenda.

"Sajam smo posjetili zbog razonode, a ponudom smo zadovoljni", kazao nam je stočar Ivan Šegrt. Ponuda mu je kaže poznata, a na sajmu su česti posjetitelji jer žive u blizini.

Bogata sajamska ponuda

Ove godine čeka vas velika izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije, građevinske i komunalne opreme te strojeva, a svakako će ga obogatiti ogroman izbor sjemenske robe, zaštitnih sredstava i umjetnih gnojiva za proljetnu sjetvu te veliki izbor sadnica, cvijeća i alata za uređenje okućnica, voćnjaka i parkova.

Predstavljaju se i proizvodi hrvatskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a u sklopu proljetnog održava se i 17. Međunarodni pčelarski sajam.

"Proizvodnja hrane u svijetu je sve veći i teži izazov, a kao predstavnik sektora pčelarstva moram istaknuti da u tom lancu proizvodnje hrane ono zauzima bitnu kariku, koja je doduše nevidljiva", kazao je na otvorenju predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos.

Održava se i 17. Međunarodni pčelarski sajam

Kaže to nije tako zbog meda i drugih pčelinjih proizvoda nego zbog oprašivačke djelatnosti. "Primarni cilj nije proizvodnja meda nego sačuvati svaku pčelu", istaknuo je rekavši da broj pčelinjih zajednica u svijetu opada, no on u Hrvatskoj stagnira na oko 500 tisuća.

Sajam stignete posjetiti do nedjelje

Ako planirate posjetiti ovaj sajam vremena za to imate do nedjelje, 3. travnja od 9 do 18 sati. Epidemioloških mjera što se tiče covid potvrda i testiranja ove godine nema.

Cijene ulaznica ostale su iste kao prijašnjih godina, 20 kuna za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom te grupne posjete, dok će odrasli izdvojiti 30 kuna.

Kao i inače, za sve posjetitelje osiguran je besplatan parking s više od tisuću mjesta.


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Proljetni sajam Pčelarski sajam


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]