Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački Sajam
  • 24.07.2020. 13:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Unatoč koroni 47. Sajam šljive u Gradačcu će se održati: Prijave u tijeku!

S obzirom na sve što smo zajedno proživjeli prethodnih mjeseci, potrebna nam je promocija kao i samo druženje, navodi u pozivnici direktor sajma, Hašim Šabanović.

Foto: Vedran Stapić
  • 854
  • 56
  • 0

Pandemija izazvana koronavirusom ipak nije uspjela zaustaviti organizatore već tradicionalnog, 47. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive u Gradačcu, u susjednoj BiH.

Prema najavi, manifestacija će se održati u predviđenom terminu od 25. do 28. kolovoza, a odobrenje su dobili od Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) kao i od Kantonalne uprave civilne zaštite.

"S obzirom na sve što smo zajedno proživjeli prethodnih mjeseci, potrebna nam je promocija kao i samo druženje. Potrudit ćemo se kao i uvijek te Vam osigurati sve potrebne uvjete za poslovne susrete, edukacije, razna predavanja i kulturne sadržaje kako biste svoju tvrtku što bolje predstavili i kako bi imali što bolji poslovni ambijent“, navodi u pozivnici direktor sajma, Hašim Šabanović.

Također, poziva sponzore bez kojih sajam ne bi bio ni moguć, da ga podrže i ove godine, ali i sve zainteresirane da se prijave što prije kako bi manifestacija nastavila s rastom i ostala jedna od najpoznatijih u regiji.

Spoj tradicije, gostoprimstva i najnovijih dostignuća

Podsjećamo, prošle godine je svoje proizvode predstavilo oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije i Europske unije na 5.000 kvadratnih metara izložbene površine.

Premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović u svom je obraćanju istaknuo kako je izuzetno ponosan što gradačački Sajam šljive predstavlja jedan od poticaja za privredu kako Gradačca, tako i Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine.

Svečano otvoren 46. Sajam šljive u Gradačcu!

"Treba istaknuti da imamo prirodno bogatu zemlju i jako vrijedne ljude, koji uz malu podršku ostvaruju zavidne rezultate. To je preduvjet da ne smijemo biti ovisni o uvozu hrane u naše prostore. Neophodno je ulagati u objekte i opremu za sortiranje i skladištenje voća i povrća. Ako nam je cilj proizvodnja, prerada i plasman kvalitetnog voća i povrća, bez infrastrukturnih projekata to ne možemo postići", poručio je lani Tulumović.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održana su i razna stručno-znanstvena savjetovanje za poljoprivrednike, kao i niz predavanja i prezentacija znanstvenih radova u sektoru šljivarstva, poljoprivredne proizvodnje i biznisa. Na prošlom sajmu kao izlagač se predstavio i Agroklub. Vidimo se i ove godine!

Više o sajmu doznajte ovdje, a prijavu preuzmite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Poljoprivreda Najava


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/