Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Urbani vrtovi
  • 09.04.2014. 14:30

Urbani vrtovi zazelenili Hrvatsku!

Projekt Urbani vrtovi širi se na cijelu Hrvatsku, a po uzoru na Zagreb i drugi gradovi formiraju i uređuju svoje Gradske vrtove

  • 253
  • 23
  • 0

Urbani vrtovi cvjetaju i ove godine, šireći se i na druge gradove u Hrvatskoj, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Uključivanje drugih gradova koji su odlučili slijediti primjer Zagreba i oživiti svoje Gradske vrtove dalo je mnogo razloga za zadovoljstvo organizatorima projekta, Gradu Zagrebu, dnevnom listu, 24sata i Radiju Kaj, čiji je glavni cilj bio potaknuti sve građane Hrvatske na društveno koristan rad i zajedničko druženje u zelenim oazama.

Važnost Urbanih vrtova, koji su svojevrsna vrela društvenih kontakata, a pridonose i očuvanju bioraznolikosti, prepoznali su i Pevec, Zagrebačka pivovara, Toyota, PBZ, Šafram, Samoborka i Eko taxi. Oni će, kao prijatelji projekta, svojom velikom potporom pridonijeti ovogodišnjoj organizaciji uređenja zajedničkih dijelova Gradskih vrtova te cijelom nizu zelenih akcija diljem Zagreba i Hrvatske.

Konferencijom za novinare najavljeno je i uređenje zajedničkog dijela Gradskog vrta u Sesvetama, prvog u nizu ove godine, kojim se nastavlja inicijativa stvaranja zelenih oaza unutar Gradskih vrtova namijenjenih zajedničkom korištenju građana, pružajući im priliku za međusobno druženje i uzgoj svježe hrane u gradskom okruženju.

Mnogi svjetski gradovi njeguju tradiciju uređenja vrtova unutar gradskih kvartova, a prošle godine pridružili su im se i hrvatski gradovi. Ustupanjem neiskorištenih gradskih parcela zainteresiranim građanima Urbani vrtovi omogućuju svakome koristan rad vrtlarenjem i proizvodnju povrća za vlastite potrebe kao i druženje sa svojim sugrađanima. Prošlogodišnji primjeri Urbanih vrtova dovoljno govore o ovom vrijednom projektu od kojeg se može očekivati još mnogo pozitivnih priča na nacionalnoj i lokalnoj razini.


Tagovi

Urbani vrtovi Zagreb Vrtlarenje Gradski vrt Uzgoj svježe hrane Zrinjevac


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]