Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online kurs
  • 17.09.2020. 19:00

"Uvod u preciznu poljoprivredu" od oktobra dostupan i našim stručnjacima, prijave u toku

Međunarodni online kurs pod nazivom "Introduction to Precision Agriculture" putem interneta će se održati od 21. oktobra do 11. novembra 2020. godine.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 77
  • 277
  • 0

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, izraelska agencija za međunarodni razvoj MASHAV i Ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani, organizuju međunarodni online kurs pod nazivom "Introduction to Precision Agriculture" koji će se putem interneta održati u periodu 21. oktobra do 11. novembra 2020. godine.

Kurs je namijenjen svim stručnjacima i državnim službenicima koji su uključeni u ovu oblast, sa obaveznim dobrim poznavanjem engleskog jezika. Ambasada ima pet mjesta za polaznike iz Bosne i Hercegovine.

Registraciju za učešće možete skinuti u dokumentu ispod teksta

Prijave se vrše putem online formulara, koji je potrebno ispuniti i poslati najkasnije do 21. septembra na mail adresu: enci001@gmail.com.

Precizna poljoprivreda kao rješenje ?

Moderni 21. vijek donosi i veliki broj izazova vezanih za poljoprivredu i proizvodnju hrane, ali i isto tako nudi i širok spektar naprednih rješenja, koja imaju za cilj intenziviranje proizvodnje. To čini uzimajući u obzir potrebu za smanjenjem upotrebe štetnih hemijskih sredstava i prelazak sa neodrživih metoda na one koji su manje štetni po tradicionalne proizvodne procesa.

Precizna poljoprivreda ili kako proizvesti više sa manje unosa kao dio plana oporavka EU?

Kada predviđeni porast globalne populacije nametne potrebu za hranjenjem sve većeg broja ljudi na manjoj površini, fokus bi trebao da se prebaci na takozvanu preciznu poljoprivredu (PA). Ovaj relativno novi poljoprivredni koncept čini ogromne iskorake upravo sada. Sad je prava prilika da saznate nešto novo na predstojećoj web edukaciji, navode organizatori.


Dokumenti


Tagovi

Precizna poljoprivreda Online kurs Poljoprivredni koncept Proizvodnja hrane MASHAV Intenziviranje proizvodnje Web edukacija


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.