Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Väderstad
  • 21.11.2015. 08:40

Väderstad s novim inovacijama u iduću sezonu!

Nama se prilično svidjela nova sijačica Tempo R12, koja je i najveća do sada, a radnog zahvata je 9.3 metara i do sada se odlično pokazala u pokusnim sjetvama kukuruza, suncokreta, sirka i soje i to sve u 12 redova

  • 332
  • 59
  • 0

Brojne su Press konferencije organizirane na Agritechnici, posebice u prva tri dana, kada su i svojevrsni Novinarski dani. Već prvi dan održavanja sajma veliku pažnju novinara privukla je pressica u paviljonu 12 na štandu švedskog proizvođača poljoprivredne mehanizacije Väderstad.

I na ovoj Agritechnici pohvalili su se s nekoliko inovacija i novih modela. A ništa manje značajne nisu i nadogradnje na postojećim modelima strojeva, posebice kod Rapida i Spirita, a posebice na primjeru Rapid A600 S. Predavači koji su radili po skupinama do najsitnijih detalja su pojašnjavali dostignuća svoje tehnologije. Na štandu su se mogli pogledati promotivni filmovi.

Do novog rezervnog dijela još iz kabine

Nama se prilično svidjela nova sijačica Tempo R12, koja je i najveća do sada, a radnog zahvata je 9.3 metara i do sada se odlično pokazala u pokusnim sjetvama kukuruza, suncokreta, sirka i soje i to sve u 12 redova.

Od predavača smo saznali i dosta o internet naručivanju rezervnih dijelova, sa zanimljivom 3D prezentacijom, a ono je moguće direktno iz kabine traktora.

Inovacija SeedEye - brojač zrna sjemena

Väderstad je dobio prestižnu nagradu Machine of the Year 2015 u kategoriji elektronike, za inovacijske dosege pod nazivom SeedEye. Radi se o brojaču zrna sjemena pomoću kojeg se lako može odrediti broj zrna na četvornom metru bez potrebe novog kalibriranja. Na press konferenciji je najavljeno da ista inovacija će uskoro dobiti i zlatnu medalju i u Norveškoj.

Carrier XL 625 zaokupio nam je pažnju svojim prilagodbama, odnosno mogućnostima da kada se radna dubina postavi na stroju, sve nakon toga obavlja se hidraulički iz kabine. A kako bi se osiguralo optimalno rezanje prednji red diskova može se lako prilagoditi u bočnom smjeru uz pomoć namještanja vijaka. I umjesto dodatnih utega na dijelovima lijevog i desnog kraja, ovaj model Carriera ima podesiv pritisak na krajeve što osigurava da stroj daje isti učinak uzgoja u cijelom radnom širinom.

Treba istaći kako je Väderstad tvrtka u vlasništvu obitelji Stark, nasljednika osnivača tvrtke oca i majke Stark. Danas firmu vode djeca, a to su kćerka Christina Stark i sinovi Bo, Crister i Andreas.


Fotoprilog


Tagovi

Vaderstad Hannover Agritechnica Norveška Švedska Njemačka Hidraulilka Tanjurača Disk Stark


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.