Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Monde Selection
  • 20.04.2021. 14:40
  • Varaždinska, Varaždin

Varaždinskom bučinom ulju čak tri zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju

To je jedino ulje koje je u konkurenciji više od 3.100 proizvoda iz 20-ak zemalja na natjecanju Monde Selection osvojilo zlatne medalje za kvalitetu.

Foto: Varaždinska županija
  • 310
  • 100
  • 0

Varaždinsko bučino ulje, prvo zaštićeno bučino ulje u Hrvatskoj, ponovno je potvrdilo svoju svjetsku vrijednost i kvalitetu. Zlata su na ovogodišnjem, 60. Monde Selection u Bruxellesu, osvojili - OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca.

Za svoje su proizvode dobili niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije ovog prestižnog natjecanja u kvaliteti prehrambenih proizvoda koju su činili vrhunski stručnjaci - kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije “Académie culinaire de France”, članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija. 

"Izrazito ukusno bučino ulje“, "suptilnog mirisa prženih bučinih sjemenki“, "jedinstveno ulje“ koje je "savršen dodatak salati od svježeg matovilca ili juhi od bundeve“, ujedno "proizvod velike zdravstvene dobiti“, samo su neki od komplimentia koje su svjetski stručnjaci izrekli o nagrađenom ulju. Pritom su posebno pohvalili "atraktivnu neprozirnu bocu posebno dizajniranu za zaštitu ulja od štetnog utjecaja svjetla“. 

Varaždinsko bučino ulje jedino je na svjetskoj razini koje je u konkurenciji više od 3.100 proizvoda iz devedesetak zemalja na natjecanju Monde Selection osvojilo zlatne medalje za kvalitetu.

Prepoznatljivost i jedinstvenost na tržištu

"Na natjecanju Monde Selection 2021. je svaki od proizvoda bio podvrgnut rigoroznoj analizi, testiranju i kušanju, pri čemu je svaki član komisije proizvod ocijenio po čak 25 različitih parametara. Ove tri zlatne medalje stoga su izniman uspjeh i definitivna potvrda svjetske vrijednosti ovog ulja", napomenuo je dr. sc. Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije.

Veliko zadovoljstvo zbog osvojenog zlata u ovoj svojevrsnoj Ligi prvaka, istaknuli su na konferenciji za novinare nagrađeni proizvođači bučinog ulja.

"Poljoprivredom se bavimo posljednjih 15 godina. U proizvodnji težimo kvaliteti, prepoznatljivosti i jedinstvenosti na tržištu. Obrađujemo 35 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega pod tikvama imamo deset hektara. Ova zlatna medalja nam je veliko priznanje i poticaj da ovim putem nastavimo dalje", rekao je Vladimir Kurtek iz Šemovca koji je u posljednje tri godine zbog sve veće potražnje na tržištu udvostručio proizvodnju tikvi i bučinog ulja.

Maksimalna kvaliteta bučinog ulja

Branko Vidaček i njegova supruga se na svojem OPG-u u Seljancu uzgojem tikvi i proizvodnjom bučinog ulja bave već dvadesetak godina.

"Naš cilj je maksimalna kvaliteta bučinog ulja, a nju kupci prepoznaju već godinama. Zbog toga smo iznimno ponosni što su tu kvalitetu sada prepoznali i svjetski stručnjaci. Vjerujemo da će to dodatno potaknuti potražnju za našim vrhunskim bučinim uljem, čiju proizvodnju povećavamo posljednjih godina", istaknuo je Vidaček.

Nova potvrda svjetske kvalitete 8Foto: Varaždinska županija)

I Stjepan Kolenko je naglasio posvećenost kvaliteti bučinog ulja koje proizvodi na svom OPG-u u Nedeljancu.

"Obrađujemo 3,5 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega tikve na 2,5 hektara. Sretni smo što smo nakon dva desetljeća bavljenja poljoprivredom primili zlatnu medalju na prestižnoj izložbi Monde Selection. To nam puno znači i daje nam još veću motivaciju za daljnji rad", naglasio je zlatni proizvođač. 


Tagovi

Bućino ulje Monde Selection OPG Kolenko OPG Kurtek OPG Vidaček


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]