Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bučijada
  • 03.10.2021. 11:50
  • Zagrebačka, Ivsnić Grad

Već 17. Bučijada ugostila više od 170 proizvođača buče i njezina ulja

Na ovogodišnjoj Bučijadi sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele zemlje, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak OPG-ova.

Foto: Waves komunikacije
  • 189
  • 48
  • 0

Već 17. izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije posvećene buči u Hrvatskoj otvoreno je jučer u Ivanić-Gradu.

Kako navode organizatori, na ovogodišnjoj Bučijadi sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele zemlje, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji nude svoje buče, bučino ulje, proizvode od ove bundeve te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija.

"Velik odaziv proizvođača, izlagača, ali i posjetitelja dokazuje kako je ova manifestacija postala simbol ovog kraja i svake godine privlači sve više ljudi“, rekao je izaslanik predsjednika Sabora Dražen Bošnjaković.

Državna tajnica u Ministarstvu turizma Sandra Herman naglasila je, pak, da je ovo najveća gospodarska, turistička, kulturna i gastronomska manifestacija ovakvog tipa u Hrvatskoj koja promovira proizvođače buče, bučinog ulja i proizvoda od buče ne samo lokalno, nego iz cijele Hrvatske. 

Bučijadu stignete posjetiti danas

Svoja vrata otvorio je i "Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se dobiva hladno prešano bučino ulje.

"Centar je mjesto u kojem će se 365 dana u godini moći prezentirati bučijada i bučino ulje i gdje će se moći ova naša lijepa priča pričati cijele godine. Ovdje možete doći i kupiti ulje iza kojeg stoji certifikat i garancija kvalitete, brenda razvijenog od naših vrijednih proizvođača“, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Bučijada koju možete posjetiti još danas, u nedjelju, održava se u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice.


Fotoprilog


Tagovi

Bučijada Manifestacija Ivanić Grad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!