Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska kušaonica
  • 27.01.2018. 14:00

Vinoljupci dovode Pelješac u Zagreb na vinsku kušaonicu

Na manifestaciji "Pelješac u Zagrebu" zagrebačkim vinoljupcima i brojnim turistima predstavit će se ukupno devet peljeških vinarija.

Foto: Udruga Vinoljupci
  • 340
  • 20
  • 0

Prvo organizirano predstavljanje peljeških vina i vinara, u organizaciji udruge Vinoljupci održat će se 1. veljače u restoranu Klub književnika u Zagrebu.

Manifestacija započinje u 19 sati, a osim u biranim vinima posjetitelji će moći uživati u slasnim (slanim i slatkim) zalogajima i živoj glazbi.

"Naša je novogodišnja odluka da nastavimo oduševljavati posjetitelje naših manifestacija i sve vinoljupce. Stoga smo izuzetno ponosni što se prvo organizirano predstavljanje peljeških vinara u Zagrebu događa upravo u 'režiji' Vinoljubaca", istaknula je Irena Lučić, glavna organizatorica projekta, te napomenula kako je riječ uglavnom o malim pelješkim vinarijama čija je vina teško, ako ne i nemoguće pronaći i kušati u Zagrebu.

Manifestacija je organizirana u suradnji s udrugom "Plavac mali - Pelješac" te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston.

Predstavit će se devet vinarija

Irena Lučić

Na manifestaciji "Pelješac u Zagrebu" zagrebačkim vinoljupcima i brojnim turistima predstavit će se ukupno devet peljeških vinarija. Jasno je da u ovoj vinskoj priči glavnu ulogu ima plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta. No pronaći će se tu i drugih autohtonih sorti, desertnih vina i zanimljivih kupaža.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz ukusne slane i slatke zalogaje. "Bit će to pravi mali godišnji odmor, na kojem ćemo zajedno prizvati u sjećanje mirise mora i soli", poručuju iz udruge Vinoljupci.

Vinoljupci pogodili pravu nišu

Udruga aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. Da spomenuti koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival "Winelovers Street", održan u Kurelčevoj ulici u lipnju 2017.godine, posjetilo više od 2.000 posjetitelja.

Udruga je nedavno osnovala Klub vinoljubaca u koji svakodnevno pristižu novi članovi.

"Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air vinski festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu", pojasnila je Irena Lučić, tajnica udruge i voditeljica Kluba te dodala:

Urbano, lišeno formalizma

"Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu. Taj, kao i narednih sedam vinskih open-air festivala organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj, mladoj vinskoj publici.

Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji - urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti. Klub vinoljubaca logičan je korak dalje u tom smjeru", zaključila je.

Foto: Udruga Vinoljupci


Tagovi

Vinoljupci Vinska kušaonica Plavac mali Pelješac u Zagrebu Vino


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?