Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mediteranski kongres
  • 23.11.2022. 10:30
  • Zadarska, Benkovac

Više o razvoju ekstenzivnog stočarstva na hrvatskom kršu uskoro u Benkovcu

Ovogodišnji Mediteranski kongres pruža priliku za razmjenu ideja i iskustava među poljoprivrednim proizvođačima, kao i znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske i zemalja Mediteranskog bazena.

Foto: Leticija Hrenković
  • 628
  • 92
  • 0

Mediteranski kongres pod naslovom "Mogućnosti i perspektive razvoja ekstenzivnog stočarstva na hrvatskom kršu" održava se ovog petka, 25. studenog u Benkovcu.

Ovogodišnja je tema organizirana u pet glavnih sesija:

  1. Načela i preporuke održivog gospodarenja pašnjačkim resursima na krškom području Hrvatske
  2. Regulativa, status i mjere poljoprivredne politike vezane za jadransko/ličko područje Hrvatske
  3. Izvješća županijskih predstavnika o stanju pašnjačkih resursa i stočarskoj proizvodnji
  4. Izložba autohtonih poljoprivrednih proizvoda s hrvatskog krša
  5. Panel rasprava na temu agrarne politike: "Ekstenzivno stočarstvo na krškom području: između očekivanja i mogućnosti"

Sudionici kongresa imat će priliku prisustvovati vrlo atraktivnom znanstvenom i stručnom programu. Čeka ih veliki broj predavanja, okrugli stol i rasprava o najnovijim i relevantnijim dostignućima istraživanja u području znanosti o životinjama i upravljanju prirodnim pašnjačkim potencijalima, kao i svim relevantnim problemima koji zaokupljaju poljoprivredne proizvođače na jadranskom/ličkom području Hrvatske.

Razmjena iskustava među poljoprivrednicima

Također, pruža priliku za razmjenu ideja i iskustava među poljoprivrednim proizvođačima, kao i znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske i zemalja Mediteranskog bazena. "Ima specifičnu važnost za našu zemlju, jer je to jedinstveni međunarodni događaj u poljoprivredi hrvatskog krša koji se organizira uz izravno sudjelovanje naših poljoprivrednih proizvođača", napominju organizatori iz Hrvatske poljoprivredne komore (HPK).

Očekuje se da će ishodi kongresa doprinijeti daljnjem razvoju poljoprivrede, poglavito stočarstva na jadranskom/ličkom području Hrvatske u skladu s međunarodnim iskustvima i standardima. "Osim toga, ovo je jedinstvena prilika da poljoprivredni proizvođači izravno kontaktiraju europske i domaće stručnjake mediteranske poljoprivrede s kojima je razmjena stručnih dostignuća i iskustva glavni cilj", navode. Rezultati takve interakcije, kažu, bit će stalni protok znanja, iskustava i predloženih rješenja za stvarne probleme s kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači.

Iz HPK mole da se sudjelovanje na kongresu potvrdi ovdje.

Program cijele konferencije pronađite u dokumentu ispod teksta.

Ovogodišnji međunarodni mediteranski kongres organizira se u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatskom poljoprivrednom komorom, Europskim udruženjem za stočarstvo (EAAP) i Međunarodnim centrom za visoke studije Mediterana (CIHEAM).

Iako je u priopćenju HPK kao jednog od organizatora navela Sveučilište u Zadru stigao nam je demantij s njihove strane. U njemu navode sljedeće: "Stručno vijeće Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru nije dalo potporu navedenom skupu te sukladno tome Odjel nije ni organizator skupa. Molimo Vas da naziv Sveučilišta uklonite iz navedene objave kao i naziv Odjela te logo Svečilišta s pripadajućeg Programa skupa". Demantij je dostupan u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Mediteranski kongres HPK Ekstenzivno stočarstvo Krš


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs